Бобов дол: Над 500 бобовдолци излязоха на протест в защита на болницата в града

Над 500 бобовдолци излязоха на протест в защита на здравното заведение в общината. Протестиращите настояваха да бъде възстановена дейността на закритата общинска болница, инициативен комитет беше подготвил и декларация с пет искания, отправени до премиера Бойко Борисов.

Сапарева баня: Шивачките от "Мария-Магдалена" скочиха срещу шефа си за неполучени заплати

Над 30 работнички от шивашкото предприятие „Мария- Магдалена” в Сапарева баня обявиха протест заради неизплатени възнаграждения. Шивачките твърдят, че не са получавали заплати от месец декември миналата година. От няколко дни те са на работните си места, но отказват да работят в знак на протест.

Бобов дол: 300 души от ТЕЦ-а на психо заради мерки за сигурност

Около 300 от над 700-те работници от ТЕЦ “Бобов дол” ще трябва да преминат през психиатрични прегледи, за да докажат, че са психично здрави. Мярката е разпоредена от ръководството на централата, след като миналата седмица е била препоръчана при проверка на ДАНС. Тя е извършена във връзка с постановление на Министерски съвет, след като електроцентралата е включена в сисък с обектите важни за националната сигурност. От работниците и служителите, назначени на възлови позиции било изискано освен да бъдат прегледани от психиатър и да представят свидетелства за съдимост. Впоследствие пък ще им бъдат издадени специални карти за достъп. Зам.-изпълнителният директор на ТЕЦ-а инж. Владимир Владимиров определи прегледите като профилактични и отказа да коментира мерките. Психиатричните прегледи ще бъдат извършени в общинската болница в Дупница, съобщиха от ръководството й. Всички около 300 души ще бъдат предгледани от завеждащият на психиатрично отделение д-р Александър Паризов. За прегледите ТЕЦ-а ще плати на лечебното заведение по 10 лв. за човек.

Димитринка Симеонова
http://dupnica.eu