Инспекцията по труда ги натисна, фирмите платиха 210 000 лева забавени заплати

ShareЗабавени заплати в размер на 210 хиляди лева са изплатени след намесата на Инспекцията по труда в Кърджали през януари. 30 са нарушенията по заплащането на труда във фирмите, предимно от текстилния и търговския бранш. През януари са извършени 118 проверки, като съставените актове за констатираните 567 нарушения на здравословните и безопасни условия на труд са 98.

296 безработни обхванати в програми за 717 000 лева

296 безработни в област Кърджали са обхванати в програми за заетост през първото полугодие на 2011 г , отчете на свое заседание Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. Финансовият ресурс на реализираните програми надхвърля 717 000 лева.

Учителите от Бял извор първи на Общинската спартакиада в Ардино

За трета поредна година в Ардино се проведе Общинска спартакиада на учителите под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад. Мащабната спорна проява,  съорганизирана от местния общински синдикат на Съюза на българските учители, беше част от Майските културни празници. Тази година в надпреварата се включиха преподавателите и помощният персонал на ПГ „Хр.Смирненски" от Ардино, СОУ „Хр.Смирненски" от Бял извор, НУ „Хр.Ботев" и ОДЗ „Слънце". Миналогодишните победители от СОУ „В.Левски" не пожелаха да вземат участие в Спартакиадата. Участниците, облечени с тениски с логото на надпреварата се състезаваха по футбол (изпълнение на дузпи), волейбол, баскетбол, тенис на маса, шахмат и теглене на въже. Във всички дисциплини интересът беше голям, а срещите оспорвани и емоционални.

Кърджали: ОЦК няма оборотни средства!? Това е истината за заплахите със съкращенията

Ако ОЦК прибегне към съкращения на 350 металурзи, то причината ще бъде в липсата на оборотни средства, разкриха отлично осведомени източници от комбината.  Дружеството изпитна затруднения с доставките на суровини. Ситуацията била тревожна.

Крумовград: 190 млн. лева ще инвестираме в общината, заплатите ще бъдат 2-3 пъти над средните каза Алекс Нестор

"При "зелена улица" на проекта на компанията "Дънди прешъс метълс" реално след 3 години може да започне експлоатацията на рудника за добив на злато от находището "Ада тепе" край Крумовград.

Кърджали: Караджова подписа-затварят Оловно!

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова е подписала заповед за затварянето на Оловно производство в ОЦК. Рано сутринта днес, лично министърът е уверил за това народният представител Цвета Караянчева.

Ардино: 27 шивачки вече осъдиха "Булгатекс", присъдените суми варират от 1 000 до 4 500 лева

27 шивачки в Ардино спечелиха съдебните дела срещу скандалната фирмата "Булгатекс" ООД, която повече от 6 месеца отказваше да плати заплатите на 130 работнички. Присъдените суми са в различни размери - от 1000 лева до близо 4 500 лева на човек.

Кърджали: Глобиха ОЦК с 2 000 лева заради неплатени заплати, тръгна проверка и за предстоящите съкращения

Ръководството на ОЦК трябва да плати 2 000 лева глоба заради неплатени заплати, стана ясно днес. Всичко за санкцията четете в печатното издание на "24 х 7 Родопи".   

Кърджали: Металурзи от Кърджали се стягат за стачка

Металурзи от Кърджали излизат на протест срещу подготвяните масови съкращения на 350 души в Оловно-цинковия комбинат, съобщи БНР. Това е половината от заетите в производството.

Кърджали: Съкращават 350 души в ОЦК, Оловно производство пред затваряне?

На 10 март е издадена заповед на УС на ОЦК за съкращаването на 350 човека от завода, съобщават металурзи. Според тях е взето решение за закриване на цялото оловно производство, в което работят 200 човека. Щели да бъдат съкратени още 150 човека от спомагателните цехове,администрацията и цинково производство.Със заповедта са запознати и трите синдиката в завода. Заповедите за съкращения ще бъдат връчени до 26 март, твърдят металурзите.