400 миньори начело с изпълнителния директор Красимир Чаврагански излязоха на бунт в Бобов дол: 5-процентната вноска ни изяжда хляба

Миньорите във „Въгледобив Бобов дол” са готови да започнат протести, ефективни стачни действия, затваряне на магистрали, неподчинение и всички позволени от закона действия срещу налагането на 5% вноска от ежемесечните приходи на производителите на електроенергия във фонд „Сигурност на енергийната система”.

350 работници от ТЕЦ „Бобов дол” спряха за 1 час машините срещу 5-процентова лепта във фонд „Енергийна сигурност”,

Близо 350 работници и служители в ТЕЦ „Бобов дол” участваха във вчерашния мълчалив протест срещу предстоящите изменения на Закона за енергетиката (ЗЕ), предвиждащ учредяването на Фонд „Сигурност на електроенергийната система“.

50 работници от "Напоителни системи" на протест за заплати

Около 50 работещи в клон „Струма – Места” на „Напоителни системи” ЕАД – Дупница, които членуват в КНСБ, ще протестират за заплатите си в София в четвъртък, съобщи председателката на регионалната структура на синдиката Тодорка Дамянова, цитирана от в. "Вяра".

Кюстендил: Здравната каса плати на болницата, заплати ще има

Районната здравноосигурителна каса в Кюстендил е превела днес средствата за изработени клинични пътеки през януари и февруари, съобщиха от пресцентъра й. 616 190 лв. са насочени по сметката на лечебното заведение. Заради закъснялото плащане пък лекари, сестри и санитари останаха без заплати и подготвяха протест първоначално за днес, но после го отложиха за 31 март, когато се провежда и конкурса за избор на управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Дупница: За да не фалира, АРЗ излиза на протест пред Фандъкова на 6 април

За да спасят от затваряне завода, в който работят 60-е работници от АРЗ в Дупница, подкрепени от служителите на още 10 фирми от Добрич, София, Омуртаг и Дупница ще протестират срещу Столична община на 6-и април. Решението е взето на събрание, проведено в завода вчера. Недоволните, които са и членове на КНСБ-Дупница ще организират автобуси, с които ще се придвижат до София, където, въоръжени със знамена, плакати и свирки недоволството си срещу липсата на преводи от страна на Столична община към „Столичен автотранспорт“ ЕАТ ще изразят в 11 ч. Те призоваха дупничани ги подкрепят и на протеста.