С равносметка за свършеното и план за бъдещето КНСБ чества 25 години

Вчера в голямата заседателна зала на Община град Добрич синдикални членове на КНСБ, кметове на общини в областта, областният управител д-р Маргарита Новоселска, председатели на регионалните структури на работодателските организации, директори на училища, Бъра по труда и фирми участваха в дискусионен форум на тема „Механизми и подходи на колективното договаряне на работните заплати“, организиран от КНСБ - Добрич, по повод 25-ата годишнина на организацията.

„Българинът не е свикнал в заедност да търси рашение на проблема”

- Г-жо Василева, Вие сте от създателите на най-голямата синдикална организация в страната. Тази година КНСБ навършва 25 години. Каква е равносметка за отминалия четвърт век?
- Равносметката е, че за тези години КНСБ успя да се трансформира и да стане демократична и модерна организация, която защитава хората на труда. За това самата организация плати висока цена, изразяваща се в намаляване на броя на синдикалните членове, намаляване на броя на синдикалните организации, защото имаше и хора, които бяха много разочаровани от процесите, които течаха.

Добрич: Студенти се обединиха в Добрич срещу безработицата след университета

По време на среща, дебат между бизнеса и висшето образование, Студентски съвети от цяла България, НПСС (Националното преставителство на студентските съвети), Министерството на труда и социалната политика и младежки организации, като AIESEC (Асоциация за наука, икономика и търговия) , НМФ (Нацинален млдежки форум) и АПАО (Асоциация за подпомагане на академичната общност), стиснаха ръце и се договориха за изпълнение на план и реформи, които да оосигурят повече и качествни възможности за развитие на кариерата в и след университета.

Добрич: Добруджански зърнопроизводители ще искат оставката на министър Найденов в понеделник

Зърнопроизводителите от Добруджа ще протестират в понеделник /21 март/ от 10.00 часа в Добрич. 150 от членовете на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите са взели решение за протеста, обяви за радио “Добруджа” говорителят на съюза Орлин Панев. Земеделски машини и хора ще излязат на  околовръстното шосе на Добрич. Основният пункт на потеста ще бъде  на изхода за Генерал Тошево. От УС на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите призовават всички земеделски стопани да се включат в протестното шествие.

Добрич: Чрез анкета проверяват спазват ли се условията на труд

Миналата седмица в сряда бе проведено заседание на Областния съвет по условия на труд на което са обсъдени и приети Правилник за организацията и дейността на съвета  и Програма за неговата дейност през 2011 г.

Добрич: Продължават жалбите за неизплатени заплати

От началото на годината инспекцията е установила 55 нарушения в рамките на Добричка област, 26 от тях са констатирани през месец февруари, това съобщи на пресконференция Маргарита Антонова, главен инспектор в Инспекцията по труда в Добрич.