Работещите във Врачанско се страхуват да алармират за нарушенията на шефовете си

Изнесени приемни в градовете Козлодуй, Оряхово и Мездра проведоха експертите от РС на КНСБ Враца, в рамките на кампания „ВъЗстани за правата си“.

КНСБ събира сигнали за нарушени права

„ВЪЗстани за правата си” – под това мото КНСБ даде старт на национална кампания, с която призовава всеки потърпевш с нарушени трудови, социални и синдикални права да търси справедливост и да сигнализира Конфедерацията.

Министри отговарят на въпроси на Красимир Богданов

Още с възобновяването на работата на 43-то Народно събрание след Коледните и Новогодишните празници, министрите на външните работи и на труда и социалната политика изпратиха отговори на питанията към тях, отправени от Врачанският народният представител от групата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Красимир Богданов.

Питането до Министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, беше провокирано от изпратено до Богданов становище на Регионалният съвет на КНСБ Враца, представляван от изпълняващият длъжността председател Деница Нитова. В него, представителите на КНСБ изразяват несъгласието си с предвидените промени в Кодекса за социално осигуряване.

Синдикати протестират срещу пенсионната реформа

Национален протестен митинг под мото „Не на пенсионна реформа, орязваща права на българските граждани и бюджет, предлагащ единствено доживотен труд за мизерна заплата” организират на 11 декември от КНСБ. В протеста пред Министерския съвет и Народното събрание ще се включат всички организации в страната. В действията се очаква да се присъединят над 150 души от Враца.

Врачани се включват в национален протест

Над 150 души от Враца и областта ще се включат в националния протест, организиран от КНСБ срещу пенсионната реформа в сегашният й вариант. От синдиката настояват да се отмени предвиденото повишаване на възрастта за пенсиониране. „Протестът ще се проведе на 11 декември в София и в него ще се включат представители на всички синдикални структури“, заяви председателят на регионалния съвет на КНСБ Деница Нитова.

Деница Нитова: „Хората често игнорират факта, че имат и права”

Интервю на председателя на Регионалния съвет на КНСБ във Враца Деница Нитова за ZovNews.com

Деница Нитова е родена в София, но живее във Враца. Завършва Езикова гимназия "Йоан Екзарх" в областния град, с профил "Английски език". Висшето си образование получава в Стопанската академия "Димитър Апостолов Ценов" в Свищов, с магистратура "Стопанско управление". Деница Нитова е председател на КНСБ-Враца, а в организацията на институцията е от април 2013 година. 

Петьо Донков 

Световен ден за достоен труд

Безплатни трудово-правни и осигурителни консултации предлага днес регионалният съвет на КНСБ – Враца. Инициативата е по повод Международния ден за достоен труд, който се отбелязва днес.

Източник: http://tv.rimex-ltd.com/?p=56613

Работещите в “АЕЦ Козлодуй” ЕАД честваха своя професионален празник

На 18 юни 2011 г. работещите в “АЕЦ Козлодуй” ЕАД честваха своя професионален празник – Деня на енергетика. Програмата за деня започна със старт на лекоатлети, велосипедисти и рокери, които финишираха край Спортно-оздравителния комплекс на централата. Там Емилиян Едрев – директор "Производство" в атомната централа, отличен от Управителния съвет на Българската браншова камара на енергетиците в България като “Енергетик на годината”, по традиция засади в Алеята на АЕЦ в гр. Козлодуй вечно зелено дръвче – символ на производството на екологично чиста електроенергия.

Враца: Режат главата и на „Ново Химко”

Днес въз основа на експертно заключение врачанският окръжен съдия Цветана Михайлова трябва да реши дали да възобнови производството по несъстоятелност на „Ново Химко”, научи „Конкурент”. То бе поискано, тъй като торовият завод не изпълнява оздравителния план, одобрен от съда и кредиторите на дружеството. Новото по казуса е, че от приходната агенция са внесли в храма на Темида молба да бъдат вписани сред кредиторите на комбината. Днес съдия Михайлова се очаква да се произнесе и по това искане. Освен това, НЕК е подало молба за издаване на изпълнителен лист срещу „Ново Химко” за натрупани и неизплатени сметки през периода, в който е трябвало да бъде реализирана оздравителната програма.