Плаваща конференция с представители от Европа ще посети Видин

Плаваща конференция по река Дунав ще посети Видин на 26 юни /неделя/. По първоначална информация в нея ще вземат участие делегация от седем дунавски държави. В делегацията ще бъдат включени около 100 души – представители на ГД „Регионална политика” на Европейската комисия, Дунавските бюра в Европа, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, политици и бизнесмени от Германия, Австрия, Унгария, Хърватска, Сърбия, Румъния и България, както и представители на европейски институции. Конференцията „Състоянието на бизнеса и туризма по Среден и Долен Дунав” ще потегли от Белград на 24 юни и преди Видин ще спре в Долни Милановац.

Първият българския град на Дунав бе включен в програмата на провелата се на 3 юни в Белград Дунавска конференция. Тогава кметът на Видин бе включен и в Комитета на Дунавските градове и региони. Целта на визитата е гостите да се запознаят с местните туристически и културни забележителности, както и с бъдещите проекти на общината.
Плаващата конференция ще акостира във Видин в неделя около 10.30 часа на пристанището. Програмата им ще продължи с работна среща в крепостта „Баба Вида”.
http://www.vidin.info/