КНСБ организира протест срещу отнемането на пенсионните права

КНСБ организира национално протестно шествие и митинг пред Министерски съвет и Народното събрание на 11 декември. Протестът ще премине под мотото „НЕ на пенсионна реформа, орязваща права на българските граждани и бюджет, предлагащ единствено доживотен труд за мизерна заплата”.

 

КНСБ счита за необходимо създаването на съвместна разработка на правителството и социалните партньори по отношение на цялото осигурително законодателство, с акцент върху пенсионното осигуряване. Основната цел е да бъде стабилизирана системата и подобряване адекватността на пенсиите и обезщетенията в рамките на максимално възможния консенсус. Осигуряването на стабилност минава през мерки в средносрочен и дългосрочен план, гарантиращи: приходи на системата; контрол към осигурени и осигурители; график за нарастване на приноса на всяка година осигурителен стаж в размера на пенсията. Необходимо според синдиката е тези теми да се обединят в Национално споразумение за дългосрочно развитие на пенсионната реформа с максимално широка парламентарна подкрепа.

Регионалният съвет на КНСБ организира транспорт за желаещите от Велико Търново да подкрепят протеста. Сборният пункт е спирката под Летен театър от 7 ч. на 11 декември. Участието си в протеста гражданите могат да заявят и на тел. 062 62 02 48; 0884 11 77 48; 0882 94 47 57; 0884 11 77 83 или на място в офиса на КНСБ в старата столица на ул. „Христо Ботев” №2, стая 2016.

Източник: http://radiovelikotarnovo.com/news/10771