Горна Оряховица: Готвят масови съкращения във фабрика за вафли

Икономическата криза, стагнацията на пазара и свитото потребление на сладкарски изделия причиниха вълна от съкращения във вафлената фабрика “Ден и нощ” в Горна Оряховица.

От фирмата са изпратили уведомление до Бюрото по труда в Горна Оряховица за предстоящо масово съкращение на 71 работници от средата на април. Над 50 човека бяха освободени от работа през февруари, разказа един от съкратените Георги Ангелов. Според бивши работници във фабриката съкращенията са били неизбежни. Преди 2-3 години беше престижно и добре платено да се работи в “Ден и нощ”. От 2009 г. всичко тръгна надолу и надолу. Работи се 10 дена, складовете се напълниха с вафли, после ни пускат по 10 дена неплатен отпуск. През февруари над 50 човека ни изхвърлиха на борсата, разказа Ангелов.
Надяваме се работодателят да намери вариант и да не се стигне до масовото уволнение и от работа да бъдат освободени по-малко хора, както се е случвало с други фирми в Горна Оряховица, заяви директорката на Бюрото по труда Нели Николова.
Управителят на “Ден и нощ” Стефка Атанасова не беше открита за коментар.
З. ХРИСТОВА

http://www.dnesbg.com