Варна: Общината превела 230 000 лв. за облекло на служителите в детските градини

229 680 лв. е превела община Варна за облекло на работещите в детските градини, включително и на непедагогическия персонал. Средствата ще бъдат разпределени между 1602 служители.

Полагат се по 240 лв. на човек, пресметна кметът Кирил Йорданов. Директорите и синдикатите ще решат какъв вид облекло да закупят. Списъкът трябва да бъде одобрен от колектива, след което ръководството да направи поръчката. Тя трябва да бъде доставена до 1 юни, поясни градоначалникът.
Хората смятаха, че община Варна няма да издължи тези средства за миналата година. Никой не им беше казал, че ще осигурим парите само след анализ за първото тримесечие. Анализът показа, че ще се изпълнят ангажиментите и още миналата седмица предоведохме необходимите средства, поясни Йорданов.
Той съобщи още, че на фирмите, които обслужват градския транспорт във Варна, към момента са изплатени 7,352 млн. лв. Средствата гарантират доплащането за картите на пенсионерите, учениците, хората с увреждания. За сравнение държавната субсидия е в размер на 4 млн. лв., изтъкна кметът.
http://www.chernomore.bg