Здравко Тошков, КНСБ-Бургас: Доволни сме от постигнатия резултат, защото това беше целта

Бургас. Доволни сме от постигнатия резултат, защото това беше целта. Така каза за Радио „Фокус” – Бургас председателят на КНСБ-Бургас Здравко Тошков решението да не се спират влакове от 01 февруари и пускането отново в движение на голяма част от спрените на 12-и януари влакове. „Това беше целта и на населението, ползващи услугите на БДЖ, и на работещите в системата. Става въпрос за ж.п. транспорт, а не за алтернативни варианти на транспорт. Доволни сме, че най-после се осъзна, че 40 млн. лв. не са проблем за държавата.

Предстои заседание на МС следващата седмица. Впоследствие ще излезе постановление и така всичко ще си дойде на мястото”, каза още Тошков. Той добави, че от синдиката са спокойни за положението в БДЖ Пътнически превози ЕООД, но не са спокойни за работещите в Товарни превози. По думите му, има индикации за съкращения. "Все още в суров вид ги знаем нещата. Явно имат дележ ръководителите в Товарни превози и поделенията им, но проблемът ще се изясни другата седмица", каза Тошков. Към момента не се знае точната бройка на очакваните съкращения."В пътнически превози няма да има съкращения, но притесненията ще се прехвърлят от пътнически в товарни превози. Там има намерение за приватизация", добави още синдикалистът.

Източник: http://www.focus-news.net/news/2015/01/17/2013166/zdravko-toshkov-knsb-burgas-dovolni-sme-ot-postignatiya-rezultat-zashtoto-tova-beshe-tselta.html