Експертите на КНСБ в кризата – с горещи телефони за консултации и на терен като доброволци

 

Експертите на КНСБ в София и страната се включват с професионални и лични усилия в борбата за преодоляване на кризата.

В много градове регионалните структури обявиха горещи телефони, на които всички работещи могат да получат безплатна консултация по трудово-правни и социално-осигурителни въпроси. Така в трудната и несигурна ситуация всеки може да потърси яснота по трудовите си права, а ако се налага - и защита. Обажданията се приемат от 9 до 18 ч. 

В Хасково въпроси могат да се задават на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефон 0887644084. В Пловдив телефонният номер за контакти е 0882 355 172, в Габрово - 0885 970 323, в Стара Загора - 0884 117 730 и 042/626 734. В Перник горещите телефони са: 0887 521 152 и 0884 666 309. В Русе експертите на КНСБ са на телефон: 0882 355 186. Въпроси се приемат и на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Отворени за въпроси са и телефоните на всички останали регионални структури в страната. 

КНСБ Русе и  БЧК Русе пък се обединиха в съвместно сътрудничество и партньорство на нуждаещите се жители на Русе. Постъпилите на горещата телефонна линия на Регионалния съвет на синдиката, сигнали от нуждаещи се от хранителни продукти хора -  останали без работа, без доходи и без възможност за получаване на  обезщетение от Бюрото по труда се пренасочват към БЧК. Съвместните дейности се допълват от доброволци, членове на синдиката, които ежедневно оказват помощ на възрастни хора в закупуването на храна, помощни материали и лекарства, други разнасят храна и пакети с продукти от първа необходимост.

Освен в Русе, сред експертите на конфедерацията в цялата страна има доброволци към общините, към БЧК за раздаване на храна, към болници, в готовност са и се отзовават при необходимост да се пазарува на възрастни хора. 

Вярваме, че в този труден момент всяка подадена ръка е ценна.