В община Русе заседава общинският съвет за тристранно сътрудничество

По настояване на РС на КНСБ Русе се проведе заседание на общинския съвет за тристранно сътрудничество. В тази тежка ситуация на пандемия, в обстановка на извънредно положениеq възникват множество въпроси от нашите синдикални структури, на които да търсим отговори и възможни решения.

Ръководството на Община Русе изрази загриженост за своите служители, като се подчерта запазването на доходите на работещите в нея. Обсъдиха се възможностите за заетост на медицинските специалисти в различни социални услуги, пренасочване на непедагогическия персонал от детските градини в помощ при администриране на проектни дейности,  ангажиране на готвачите в помощ на социални трапезарии.

Апелът към всички бе за единност и солидарност, обединени действия и съпричастност в подкрепа на нуждаещите се социални групи.

Г-жа Боянка Димитрова сподели за обявената гореща телефонна линия на РС на КНСБ Русе в помощ на работници и служители, особено от засегнатите сектори и браншове и информира за получените обаждания от нуждаещи се от хранителни помощи безработни граждани. Въпроси могат да се задават на номер 0882355186 или да се изпрати запитване на ел.поща:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Ангажиментите, които се поеха, са свързани със съдействие от страна на общината за сътрудничество и  подпомагане на уязвими групи.

Всички присъстващи се обединиха под мотото: Заедно сме по-силни!