КНСБ започва срещи с партиите за бюджет’2017

  • parliamentКонфедерацията на независимите синдикати в България започва утре срещи с парламентарно представените партии за промени в бюджета за 2017 година, бюджета на НЗОК и този на ДОО преди приемането им на второ четене в Народното събрание.


Екипът на КНСБ ще се води от президента Пламен Димитров, вицепрезидентът Валентин Никифоров, както и ръководствата на основни федерации от структурата на синдиката.
Графикът на срещите е както следва:


09:15 – среща с парламентарната група на ДПС
10:30 - среща с парламентарната група на ГЕРБ
12:00 - среща с парламентарната група на Патриотичния фронт
14:00 - среща с парламентарната група на БСП

В срещите ще участват и представители на КТ „Подкрепа“.

Основната цел на КНСБ е да се видят възможностите за повишаване на доходите без да се нарушава финансовата стабилност на държавата. Синдикатът на няколко пъти предложи да бъде преструктурирана действащата рамка на основния финансов закон, което би освободило средства за повишаване на възнагражденията, особено в бюджетния сектор.

Сред предложенията на най-големия синдикат са поне 20-процентно увеличение на възнагражденията на работещите в центровете за спешна помощ, увеличаване на размера на обезщетенията при безработица, допълнителен ръст на заплатите за част от работещите в бюджетната сфера, например - в социалните заведения, културните институции, приходните администрации.