Пламен Димитров посети две предприятия в Шумен

   

  • han
 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров посети днес две предприятия в Шумен -  „Хан Омуртаг” АД и "Автомагистрали - Черно море” АД. 

В „Хан Омуртаг” АД  Пламен Димитров се срещна с работещите и ръководството на синдиката на КНСБ. Обсъдени бяха проблемите на работещите по отношение на здравословните и безопасни условия на труд, както и системите за оценка на заплащане на труда в двете фирми -  „Хан Омуртаг”,  „Хан Аспарух” АД в гр. Исперих, които са с общо ръководство.

Беше обсъдена и предстоящата процедура за подготовка, преговори и подписване на Колективен трудов договор, който е общ за двете фирми. Пламен Димитров, председателят на ФНСОЛП Цветелина Милчалиева, зам.-председателят на ФНСС Цветелина Бикарска и областният координатор на КНСБ в Шумен Анета Денева проведоха среща и с ръководството на фирмата в лицето на Фабрицио Венторели, оперативен директор на двете фирми, Пламен Ташев – директор „Операции” и Дияна Василева, директор „Човешки ресурси”.

Регионалният съвет на КНСБ Шумен отбеляза 28 април

Регионалният съвет на КНСБ Шумен и тази година отбеляза 28 април – Международния възпоменателен ден за загиналите и пострадалите от трудови злополуки с поднасяне на венец пред паметната плоча, поставена на ул.Калоян 1 в град Шумен. Международната организация на труда е приела този ден като световен ден по безопасност и здраве на работното място.

Целта на този ден е да насочи националното внимание върху значимостта на безопасността и здравето при работа. Създаването на култура за безопасност и здраве могат да помогнат да се намалят смъртните случаи по време на работа.

Безопасността е задължение на цялото общество, на всички нас! В тази извънаредна ситуация, когато цялото обшщество е поставено пред изпитание, когато работещите са поставени в ситуация на допълнителни изисквания към тях  в този ден е особено актуално да говорим отново и отново за спазване на правилата за безопасност при работа.

Самодисциплина, контрол, превенация и организация са ключовите думи в условията на пандемия.

Нова синдикална организация на КНСБ в Нови Пазар

  • b-truda

Нова синдикална организация на КНСБ се учреди в град Нови пазар. По инициатива на работещите в дирекция "Бюро по труда" днес бе създадена поредната структура на Конфедерацията в Шуменска област.

Информационен ден за младежи в гр. Шумен

КНСБ взе участие в Информационен ден за младежи, който се проведе на 30 януари в гр. Шумен. Организатори на събитието бяха Министерството на труда и социалната политика и Бюрото по труда в гр. Шумен. Събитието е в изпълнение на Проект „Повишаване на информираността сред младежите, относно Гаранцията за младежта в България“, финансиран по Програма на ЕС за заетост и иновации 2014 – 2020 г.

РС на КНСБ Шумен изслуша кандидат-кметовете на община Шумен

  • 01

На 23 септември 2015 год. КНСБ организира среща с кандидатите за местната власт на община Шумен, която се проведе в Гранд хотел „Шумен”. Участие в нея взеха президентът на КНСБ Пламен Димитров, председателят на РС на КНСБ-Шумен Анета Денева, председателят на НУС Аспарух Томов, Иван Йонков (БСП), Владислав Григоров (ГЕРБ), Седат Кадир (ДПС), Иван Ламбов (РБ), Митко Йоцов (ВМРО), Наталия Стефанова (НФСБ).

25-тата годишнина на КНСБ се чества и в регионите – Шумен

  • 0001Shumen

На 24 февруари 2015 г. в зала „Тича” на хотел „Шумен” Регионалният съвет на КНСБ в Шумен организира дискусионен форум „Социалният диалог – опит и предизвикателства”. Събитието бе по повод 25-та годишнина на КНСБ и на него присъстваха президентът на КНСБ Пламен Димитров, председателят на Федерацията на независимите синдикати от земеделието – КНСБ Светла Василева, социалните партньори и синдикалният актив от региона.

В „Алкомет” АД – нов валцов цех и нови работни места

  • alkomet_2

Днес, 5 ноември 2012 г., в Деня на металурга, се състоя официалното откриване на новите производствени мощности в едно от най-големите металургични предприятия в страната – „Алкомет” АД – Шумен. Новият валцов цех е на стойност 15 млн. евро и с него ще бъдат разкрити 20 нови работни места. Това стана ясно на пресконференция, след откриването, на което присъстваха министър-председателят на Р България Бойко Борисов, президентът на КНСБ Пламен Димитров, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и председателят на Синдикална федерация „Металици” – КНСБ Васил Яначков.

Спортен празник за 1 май Ден на труда в Шумен организира РС на КНСБ - Шумен

Спортен клуб “Труд, спорт и здраве” към РС на КНСБ в Шумен организира за пореден път голям спортен празник, посветен на Първи май. Събитието по традиция се проведе на ученическия стадион. Спортното събитие събра политици и управляващи на града и областта от различни цветове.. За откриването дойдоха кметът Красимир Костов и областният управител Димитър Александров, депутатите Ивайло Тошев и Димитър Дъбов, председателят на общинския съвет Даниела Русева.

КНСБ иска спешна среща с областния управител и кмета заради проблемите в здравеопазването

Регионалният съвет на КНСБ поиска в писмо до областния управител Димитър Александров и кмета Красимир Костов спешна среща във връзка с наболелите проблеми в здравеопазването на територията на региона. Това съобщи за „Шуменска заря“ Анета Денева – председател на шуменската синдикална структура.

Шумен: Подписаха колективния трудов договор в системата на образованието

В събота бяха финализирани двумесечните преговори и беше подписан колективният трудов договор между работодателите и синдикатите в системата на образованието. Подписите си под документа сложиха кметът на Шуменската община Красимир Костов и представителите на двата учителски синдиката към КНСБ и синдиката на учителите към КТ „Подкрепа”.