Среща на кандидатите за кметове на община Хасково с КНСБ

  • 01

На 23.09.2015 в хотел „Родопи“ се проведе среща с кандидатите за кметове на община Хасково. На организираната от РС на КНСБ Хасково дискусия присъства и вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов, който обясни, че срещата е вече традиционна и се провежда в цялата страна през последните изборни години.

Това не е предизборна кампания, уточни г-н Христов, като поясни, че важното тук е виждането и идеите на кандидатите за кметове за диалога и работата им със синдикатите.

Трима от четиримата основни кандидати за кметското място се включиха в срещата - Божидар Драганов от БСП, Добри Беливанов от ГЕРБ и Мюмюн Мюмюн от ДПС. Беливанов и Драганов бяха придружени и от кандидатите за съветници на своята партия - Таня Захариева и Нина Стайчева. Отсъства Георги Иванов, настоящ кмет на града и кандидат за 5 мандат.

Срещата бе открита от вицепрезидента на КНСБ Чавдар Христов и Василка Иванова председател на РС на КНСБ Хасково. Те акцентираха върху по-активното заработване на съвета за тристранно сътрудничество в общината. РС на КНСБ Хасково ще продължава да търси и нови форми на сътрудничество с общината. Като пример бе посочено включването на експерти със съвещателен глас в постоянните комисии към общинския съвет, касаещи въпроси за здравеопазване, образование и социални дейности. 

Увеличаването на работните места и доходите на жителите бяха въпроси, които КНСБ постави днес пред кандидатите за кмет на Хасково. Сред другите засегнати  проблеми бе и демографската криза, която може да се реши чрез инвестиции и адекватни политики, така че младежите да не напускат града заради безработица и ниските доходи.
Кандидатите за кметове на областния град представиха своите идеи и виждания за развитието на общината. И тримата бяха категорични, че работата и диалогът със синдикатите в новия Общински съвет ще са задължителни. 

В последвалата дискусия към кандидатите за кмет бяха отправени въпроси на теми засягащи развитието на община Хасково.

Г-жа Атанаска Николова, областен координатор на СБУ, предложи на кандидатите Споразумение за сътрудничество. Тя заяви, че синдикатът остава отворен за нови срещи, на които да бъде обсъдено бъдещото партньорство.

В заключение, Василка Иванова подчерта, че дори и да не спечелят надпреварата за кметското място, всички от присъстващите претенденти ще бъдат общински съветници и очаква поетите ангажименти да бъдат спазени и социалният диалог да бъде подобрен.