КНСБ води 200 хасковлии на протест в София

Около 200 членове на КНСБ от хасковски регион ще участват в протест в столицата, съобщи регионалният председател Василка Иванова. Датата 7 октомври ще бъде окончателно определена в петък, когато е консултативният съвет сКТ "Подкрепа" в София.

Още утре във всички общини на Хасковска област започва събирането на подписи срещу внесения в Народното събрание Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване. Те ще бъдат внесени в Народното събрание на 7 октомври, а дотогава палатков лагер пред сградата на парламента ще призовава гражданитеда протестират срещу отнемането на трудови и социални права.
Най-големият синдикат у нас казва "не" на повишаване на осигурителния стаж и на възрастта за пенсиониране, по-високото изискване за обезщетение за безработица, отнетата възможност да се закупуват 5 години осигурителен стаж, каза пред медиите днес в Хасково вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков.
В Хасково предстоят гласуваните от Общинските съветници съкращения в училищното и детското здравеопазване, стана ясно още на брифинга. В най-голямото и структуроопределящо дружество "Неохим" в Димитровград продължават платените и неплатените отпуски на работниците. Преди това 80 души са загубили работните си места. На 1 октомври, когато торовото дружество отново заработи, по всяка вероятност ще има още съкращения.

HASKOVO.INFO