Социално напрежение сред работещите в ЦДГ И ОДЗ в Димитровград

Педагози и непедагогически персонал от детските заведения в Димитровград са в готовност за символични стачни действия. Това са резултатите от анкетата, която СБУ стартира миналата седмица в общината.

24.11.2015 Ден на недоволството - Хасково

  • Haskovo

Днес, служители от Регионална библиотека "Христо Смирненски"  и Регионалния исторически музей в Хасково и Градска библиотека "Пеньо Пенев" и Историческия музей в Димитровград се включиха в националния протест на работещите в музеи, галерии и библиотеки от стараната.

Среща на кандидатите за кметове на община Хасково с КНСБ

  • 01

На 23.09.2015 в хотел „Родопи“ се проведе среща с кандидатите за кметове на община Хасково. На организираната от РС на КНСБ Хасково дискусия присъства и вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов, който обясни, че срещата е вече традиционна и се провежда в цялата страна през последните изборни години.

КНСБ: Синдикатите и работодателите да бъдат включени в консултациите при президента

Пламен Димитров и Василка Иванова

Национално представителните синдикални и работодателски организации да бъдат включени в консултациите при президента. Това искане заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на пресконференция в Хасково днес, 19 юни 2014 г. Той съобщи, че в периода от петък досега е имал срещи с почти всички лидери на парламентарно представените партии, които са подкрепили искането на КНСБ. „Надяваме се да получим покана и да бъдем включени в общ формат още другата седмица, защото именно национално представителните организации могат да дадат насоки за приоритетите на новото правителство”, коментира Пламен Димитров.

25 години РС на КНСБ – Хасково

  • 01

„За нас като синдикалисти колективното трудово договаряне е отговор и решение на част от проблемите на работещите, то е фактор с определящо значение за структурата и равнището на брутната работна заплата, за условията на труд и не на последно място – за спокойствието на работника.”

стартира обучение по проект „Ограничаване и превенция на неформалната икономика”

На 5 март 2012г., в Регионален съвет Хасково, стартира  обучение по проект „Ограничаване и превенция на неформалната икономика”. Проектът се осъществява от Асоциацията на индустриалния капитал в България, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Партньор на Асоциацията за обучението е Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Хасково – кръгла маса по проблемите на безопасните и здравословни условия на труд

  • IMG_0883

На проведеното на 22.02.2011г. заседание на Областния съвет по условия на труд, по предложение на г-жа В. Иванова – председател на РС на КНСБ Хасково бе взето решение за провеждане на кръгла маса за проблемите на безопасните и здравословни условия на труд с участието на представители на служби по трудово медицина, представители на рискови предприятия от региона и контролните органи на 28.4.2011г. – международен ден на загиналите  и пострадалите при трудови злополуки.
Днес, на проведената кръгла маса бяха обсъдени ролята на службите по трудова медицина в процеса на планиране и организиране на дейностите по осигуряване и поддържане на здравословни и безопасни условия на труд, както и значението на превенцията на риска на работното място.

КНСБ води 200 хасковлии на протест в София

Около 200 членове на КНСБ от хасковски регион ще участват в протест в столицата, съобщи регионалният председател Василка Иванова. Датата 7 октомври ще бъде окончателно определена в петък, когато е консултативният съвет сКТ "Подкрепа" в София.

КНСБ и КТ „Подкрепа“ уточняват датата за протест

На консултативен съвет в петък КНСБ и КТ "Подкрепа ще уточняват датата 7 октомври за планирания общ протест пред Народното събрание. Това съобщи в Хасково вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков, предаде кореспондентът на Информационна агенция КРОСС. Най-големият синдикат у нас казва "не" на повишаване на осигурителния стаж и на възрастта за пенсиониране, на по-високото изискване за обезщетение за безработица, отнетата възможност да се закупуват 5 г осигурителен стаж.