КНСБ продължава да е най-голямата обществена организация в регион Смолян

  • smolyan-editКъм настоящия момент синдикалните организации в регион Смолян наброяват 192, в които членуват общо над 6000 синдикални членове. КНСБ отчитат организационен ръст в региона, имайки предвид новосъздадените 15 синдикални организации и повишението на членовете с 200 души.

РС на КНСБ - Смолян проведе среща с кандидат-кметове

На 23.09.2015г. ce пpoвeдe диcĸycия мeждy ĸaндидaтитe зa ĸмeтoвe/oбщинcĸи cъвeтници и cиндиĸaлния aĸтив нa KHCБ в гp. Cмoлян. Ha cpeщaтa бяxa oбcъдeни пpиopитeтитe в пoлитиĸитe нa мecтнo нивo, зacягaщи тpyдoвитe xopa и нaceлeниeтo в гp.Cмoлян.

КНСБ кани на среща кандидатите за народни представители от регион Смолян

КНСБ е най-голямата обществена организация в региона със своите 187 на брой синдикални организации и 5 811 души синдикални членове и счита за свое право и задължение да декларира визията си за приоритетите на обществено-политическото и социално-икономическото развитие на страната през предстоящия политически цикъл.

РС на КНСБ – Смолян на 25 години

  • 01

„Понякога съжалявам, че не съм работил повече години в КНСБ, но от друга страна съм благодарен, тъй като сега виждам колко е отговорна, напрегната и важна тази работа.” Това каза Тодор Капитанов, който отскоро съчетава длъжността си на председател на Регионалния съвет на КНСБ в Смолян с работата си в направление „Защита на синдикалните права и трудови конфликти“ в централата на КНСБ.

Кметът на Девин и КНСБ подписаха колективен трудов договор

Колективен трудов договор, уреждащ трудовите и осигурителните отношения на работниците и служителите в Общинска администрация Девин, бе подписан днес между кмета Цветалин Пенков и синдикaлната организация на КНСБ в институцията. 

Може ли да се работи другаде по време на неплатен отпуск?

Ако в трудовия договор няма забрана за работа другаде и работодателят разреши ползването на неплатен отпуск, няма пречка по времето му да се работи в друго предприятие. И то на пълен работен ден. Разрешение от работодателя не е нужно.

Безплатни юридически консултации ще провеждат юристите на КНСБ в Смолян

Безплатни юридически консултации ще бъдат провеждани от юристите на КНСБ в гр. Смолян. Това заяви председателят на КНСБ в региона Тодор Капитанов. Гражданите ще могат да получат професионална информация по въпроси за трудовите и социалните им права. Инициативата e по повод 25 години от създаването на КНСБ. Това е първото от предстоящите редица начинания на синдиката в региона под мотото „В борба за справедливост за работеща България“.