РС Силистра организира спортна стрелба по случай 1 май

  • 123

В чест на Първи май – Международният ден на труда и работническата солидарност, на 23.04.2019г. в стрелкови клуб „Снайпер-92“ в гр. Силистра се проведе традиционният турнир по спортна стрелба с пневматична пушка за работници и служители организиран от Регионалният съвет на КНСБ Силистра. В турнира взеха участие 14 отбора, от които осем женски и  шест мъжки, съставени от по  трима участника. Състезанието се проведе в упражнение 5+10 изстрела и участниците показаха завидни резултати, с което напомиха за традицията, която има този спорт в крайдунавския град. В една спортсменска и приятелска атмосфера простреляха мишените представители на Община Силистра, Община Алфатар, Фазерлес, Областно пътно управление,“ Хром-Силистра“, ЗММ „Стомана“, Библиотека „П.Павлович“, „Синева“. Всички  състезатели  демонстрираха концентрация и амбиции за постигане на висок резултат, но в крайна сметка на стълбичката на победителите се изкачиха  най-подготвените.

РС на КНСБ Силистра проведе обучение за синдикални активисти

  • 11

Регионалният съвет на КНСБ в Силистра проведе обучение на тема „Единни разходни стандарти в Делегираните държавни отговорности“. Лектор на събитието, което бе на 8 януари, бе Гинка Василева.

Обучението бе предназначено за синдикални активисти от сферата на социалните услуги, здравеопазването, детските ясли и детски заведения, общински администрации и дейности, финансирани от местни приходи.

Целта му бе да подпомогне председателите на синдикалните организации при подготовката на колективните трудови договори по съответните дейности и премина при голям интерес от страна на обучаващите се.

КНСБ няма да отстъпи за класа за прослужено време

  • silistra-1


Лъжа е да се говори, че по света няма клас прослужено време към заплатите. В различните държави той се казва по различен начин, seniority bonus (бонус за старост), например, но съществува навсякъде. Това обяви в Силистра президентът на КНСБ Пламен Димитров.

КНСБ призова кандидат-кметове на Силистра за по-добър социален диалог

  • 01

Вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков се срещна с кандидати за кметове и общински съветници в Силистра. Дискусията, организирана от Регионалния съвет на КНСБ в града, се състоя на 18 септември в зала на Художествена галерия. Целта на срещата бе да бъдат обсъдени идеи за по-добър социален диалог, за местното икономическо развитие, за пазара на труда и за подобряване на жизненото равнище на хората в региона.

25 години РС на КНСБ – Силистра

  • 01

На 18 май 2015 год. в Алианс за регионални и граждански инициативи (АРГИгр. Силистра, РС на КНСБ проведе дискусионен форум на тема „Пазарът на труда и младежката заетост в област Силистра“. Форумът бе организиран по случай 25-тата годишнина на КНСБ. Участие в събитието взеха вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков, Областният управител Стоян Бонев, директорът на Регионална служба по заетостта в Русе Драгомир Николов, главен експерт „Пазар на труда” – КНСБ Диана Найденова, представители от Агенция по заетостта, работодатели, синдикални председатели, експерти и др.

Опити за повторна конфискация на имуществото на КНСБ в Силистра

  • sn 1

Със заповед на областния управител на Силистра Николай Димов № ДС-09-81/ 03.10.2012 г., връчена на 05.10.2012 г., ще бъде иззето предоставеното на РС на КНСБ – Силистра имущество без посочена алтернатива.