Председателят на РС на КНСБ – Разград Иван Димитров - почетен гражданин на Разград

Инициативен комитет от РС на КНСБ- Разград избра за почетен гражданин на синдикалиста Иван Димитров, като се позовава на дългогодишния му опит и работа в сферата на синдикализма и утвърждаване на демократичните ценности на нашето общество. Предложението бе съгласувано и одобрено от конгресното ръководство на КНСБ в лицето на неговия президент Пламен Димитров. Иван Димитров е завършил висше образование в юридическия факултет на СУ „Климент Охридски”-специалност право. Трудовият му стаж започва през далечната 1968 г. като конструктор - проектант в ОПУ- Разград.
- От 1974 г. заема длъжността началник на отдел „Трудово- правна защита” в ОС на БПС,
- 1988 г. - началник на инспекция  „Трудово- правна защита” в ОБС на БПС- Разград.
- 1990 г. - заместник председател на ОБ НС Разград
- 1991 г. – председател на РКС на КНСБ Разград
- 1999 г.- Заместник Областен управител на област Разград
- 2000 г. –към момента е председател на РС на КНСБ Разград    
Инициативният комитет е убеден във високия морал, професионализма и всеотдайната работа на Иван Димитров за благото на трудещите се в Разградска област.

Името му се е превърнало в „институция”, свързана със защита на трудовите, осигурителните и човешки права на хората от Лудогорието, в повишаване на жизненото им равнище.
Г-н Иван Димитров е заставал редица пъти начело на протести на трудовите хора в Лудогорието. Водил е трудни преговори с управляващите, независимо от цената в личен и професионален план.
Заради неговия опит и професионализъм към него се обръщат за консултации  общински, областни и държавни структури, както и бизнесът.
Той е личност, която заслужава високото отличие „Почетен гражданин на Разград”, доказал се в годините като достоен  съгражданин.
Поетичните му търсения създават вълнуващи образи и чувства, написаните от него над 2000 стихове обогатяват културното наследство, оставяйки трайна диря в съзнанието на хиляди трудови хора от Лудогорието!