50% от болничните листове в България са заради стрес на работното място

  • 0110pLOVEdiv

По последни данни, около 50%  от болничните листове за 2019 година у нас са заради стрес или т.н. бърнаут /прегравяне на работното място/. Загубите от него за бизнеса са за над 140 млн. лева. Това обяви в Пловдив по време на втората среща от проект „Арена Работеща България“, президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Данъчната реформа на КНСБ дава по 56 лв. допълнително на месец на всеки работещ  

  • Plamen_Dimitrov_1

Данъчната реформа, която предлага КНСБ, ще дава по 56 лв. месечно на всеки работещ, който получава до 3 000 лв. Това обяви в Пловдив президентът на КНСБ Пламен Димитров.  Най-голямата обществена организация предлага допълване на плоския данък с необлагаем минимум и повишаване на максималния осигурителен доход до 3 000 лв. Целта е хората да получат повече пари и да се върне справедливостта в данъчната система, която сега товари най-бедните, обясни лидерът на КНСБ на пресконференция.

Среща на ръководството на КНСБ с кандидатите за кметове на община Пловдив

  • 01

Регионален съвет на КНСБ Пловдив заедно с ръководството на Конфедерацията организираха среща с кандидатите за кметове на община Пловдив. Срещата се проведе на 14 септември 2015 год. в дома на културата „Борис Христов“.

25-тата годишнина на КНСБ се чества и в регионите – Пловдив

  • 01_Nachalna_Plovdiv

На 6 март 2015 г. в голямата конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов” в Пловдивсе проведе регионална кръгла маса на тема „Заплащането на труда в България. Регионални аспекти, предизвикателства и възможности”. Участници във форума бяха: Пламен Димитров – президент на КНСБ, Розалин Петков – областен управител на Пловдив, Здравко Димитров – народен представител от ГЕРБ, Георги Търновалийски – народен представител от БСП – Лява България, Розалия Джинева – директор на ТП на НОИ, Мария Георгиева – директор на ДРСЗ, Атанас Чернаев – директор на Дирекция „Инспекция по труда”, Стела Петкова – зам.-директор при ТД на НАП. Освен тях във форума участваха десет кметове и зам.-кметове на общини в региона, представители на работодателски организации и фирми. Също така: Никола Миленков – председател на НСТ, Любомир Милков – зам.-председател на СЖБ, Найден Найденов – зам.-председател на НСФТКТУ, синдикални активисти от региона и други.

Миньорите от „Мина Черно море – Бургас” пак без заплати

  • PKF_Plovdiv

Миньорите от „Мина Черно море – Бургас” ЕАД не са получавали заплати вече повече от 40 дни. Това съобщи вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров по време на пресконференция днес, 29 октомври 2014 г., в Пловдив.

Медици-синдикалисти от Пловдив дариха средства за пострадалите в с. Бисер

Водени от хуманни подбуди и съпричастност, Изпълнителният съвет на синдикалната организация на КНСБ при УМБАЛ „Св. Георги” и Медицинският университет – Пловдив, подкрепиха със собствени финансови средства пострадалите от наводнението в с. Бисер. Финансовата помощ беше преведена по сметката на Българския червен кръст.

Пресконференция РС на КНСБ – гр.Пловдив

На 19.07.2010г. в сградата на РС на КНСБ – гр.Пловдив се проведе пресконференция, на която бяха разгледани два проблема:
1. Проект за преобразуване на Оперно – филхармоничното дружество – Пловдив в Пловдивска филхармония
2. Пенсионната реформа