РС на КНСБ – Кърджали сезира икономическа полиция и прокуратурата по случая в „ОЦК” АД

Председателят на Регионалния съвет (РС) на КНСБ – Кърджали Иванка Караколева пое ангажимент пред протестиращите работници и служителите на „ОЦК” АД, Кърджали да подготви и изпрати днес сигнал до икономическа полиция и прокуратурата заради изчезналите лични средства на работниците и служителите от взаимоспомагателната каса.

По покана на РС КНСБ – Кърджали днес при протестиращите бе Областният управител на Кърджали Иванка Таушанова, която обеща да уведоми министрите на икономиката, енергетиката и туризма и на труда и социалната политика относно грубите нарушения в „ОЦК” АД с настояване въпросът да се постави на национално ниво.
На митинга присъства и кметът на Кърджали Хасан Азис, който по настояване на КНСБ заяви, че организира среща утре от 13 ч. (в бизнес сградата „Бизнес инкубатор”), на която да присъстват представители на КНСБ и колектива, кметовете на Мадан и Рудозем, където също има потърпевши работници, областният управител на Кърджали, народни представители, представители на МТСТ, МИЕТ, Инспекцията по труда и 20 души, избрани от протестиращите работници. На срещата ще бъде поканен и собственикът на предприятието Валентин Захариев, за да се потърси изход от създалата се ситуация в „ОЦК” АД, Кърджали и при миньорите в Мадан и Рудозем.
На миньорите от Мадан и Рудозем не са изплащани заплатите за май, септември, октомври, ноември и декември 2011 г., за януари 2012 г. За месеците декември 2011 г. и януари 2012 г. не е изплащан и аванс на тези работници. Общата сума е 1 110 000 лв. само за работни заплати без осигуровки на работещите в двете дружества в Мадан и Рудозем.

За контакт:
Иванка Караколева
Председател на РС КНСБ – Кърджали
Тел. 0885 973 398