КНСБ – Габрово с две купи от Международната работническа спартакиада

  • 01

Сборните отбори на Габрово по шахмат и дартс, представители на Регионалния съвет на КНСБ се завърнаха с две купи от Дванадесети международен работнически спортен фестивал, който се проведе от 17 до 21 юни 2015 г. в комплекс „Гранд хотел Варна”. Спортното събитие събра над 1500 участника от над 20 държави, които мериха сили в 16 вида спорт.

Габровската синдикалната структура бе представена от девет участника в два отбора по шахмат и един отбор по дартс, с водач на отборите - Николай Найденов.

Шампионската купа по шахмат спечелиха Мария Гечекова и Мария Илиева, които победиха шампионите от последните няколко спартакиади от АЕЦ „Козлодуй”.

На четвърто място по шахмат, с равен брой точки с третия отбор, се класираха Радостина Лалева и Снежана Симеонова.

Йордан Кръстев и Велимир Илиев се класираха на седмо място при мъжете по дартс.

Участието на габровската група състезатели стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на „Есемей Електроникс” ООД, „Габинвест” ЕООД, „Марина” ООД, „Теспом” АД, „Импулс” АД, „В и К” ООД, „Херб Системтехник” ЕООД, „Пластформ” ООД и „Габровски имоти” ЕООД.

Международният работническия спортен фестивал по традиция се организира от Българска работническа федерация „Спорт и здраве”, съвместно с Конфедерация на независимите синдикати в България и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.