20 безработни лица започнаха работа по проект на КНСБ в гр. Трявна и гр. Дряново

  • 2012_037

20 безработни лица на възраст над 50 години започнаха своя  шест месечен стаж като болногледачи в Детската специализирана болница – гр. Трявна и Дом за възрастни с деменция – гр. Дряново. С това се сложи началото на вторият етап от проект „Шанс за работа”, реализиран от КНСБ в партньорство с Бюро по труда – Габрово, филиали Трявна и Дряново. Проекта е част от Националният план за действие по заетостта през 2012 г. и основната цел е осигуряване на субсидирана заетост.

Проектът стартира в началото на април в двата града, като 24 безработни лица на възраст над 50 години се обучаваха в продължение на 2 месеца по втора квалификационна степен на специалността „Здравни грижи” за професия „Болногледач”. Обучители по проекта бяха лицензирани от Центъра за професионално обучение на КНСБ професионалисти по здравни грижи от Детската специализирана болница и Дома за възрастни с деменция – партньор по проекта. След преминалия курс на обучение, лицата положиха успешно изпити по теория и практика, за което получиха удостоверения.

Влезлите в заетост ще получават минималната за страната работна заплата от 290 лв. и полагащите се осигуровки и отпуск, финансирани от проекта.

 

Общински координатор на КНСБ – гр. Дряново и гр. Трявна

Цветомира Джепунова