РС на КНСБ Враца почете паметта на загиналите работници

  • Vratza

За поредна година Регионалният съвет на КНСБ - Враца почете паметта на загиналите при трудова злополука. Представители на Синдиката поднесоха цветя пред паметната плоча, поставена преди години от името на КНСБ и Областния съвет по условия на труд.

Всяка година, на 28 април, за пореден път си напомняме, че животът и здравето на работниците и служителите са безценни и никой разход не е твърде висок за опазването им. Статистиката е тревожна- годишната оперативна информация за трудовите злополуки на Националния осигурителен институт за последните две години показва, че през 2016 г. са регистрирани 2 848 бр., а през предходната 2017 г. – 2 911 бр. Общият брой злополуки за 2017 г. показва увеличение с 63 злополуки спрямо 2016 г. Увеличава се и броя на смъртните случаи - от 88 през 2016 г. на 94 през 2017 г., от които 10 са с жени. Това означава, че всеки ден 8 души претърпяват злополука на работното си място, а на всеки 4 дни един работник умира, изпълнявайки трудовите си задължения.

КНСБ апелира към всички – и работници, и работодатели, и институции – пазете хората, защото те са ключовия капитал както на обществото, така и на икономиката. Спазвайте правилата за здравословни и безопасни условия на труд, за да няма деца без родители и черни забрадки!

РС на КНСБ - Враца отдаде почит към загиналите при трудови злополуки

  • vraca-2-2

И тази година Регионалният съвет на КНСБ-Враца отдаде почит към онези работници и служители, които са загубили живота си, трудейки се на работните си места. Събитието бе отбелязано с поднасяне на цветя на паметника на разклона за с. Згориград и Леденика и с едноминутно мълчание.

15 безработни се обучават по проект на КНСБ

  • Obuchiteli

15 трайно безработни лица започнаха обучение във Враца по проект „Шанс за работа“ на КНСБ. Те са от община Криводол и са на възраст над 50 г. Целта е чрез обучение по два модула – „Работа в екип“ и „Работник в озеленяването“ да им се осигури професия.

Зрелостници от ПМГ „Академик Иван Ценов“-Враца се запознаха с правата на работещите

  • 01

Кратка анкета беше проведена на зрелостници от ПМГ „Академик Иван Ценов“, по време на срещата им с експерти от РС на КНСБ – Враца.Преди основното изложение, свързано с пазара на труда и правата на работниците, експертите се запознаха с нивото на информираност и впечатленията на младежите от първите им работни места.

РС на КНСБ във Враца с информационна кампания сред зрелостници

Регионалният съвет на КНСБ – Враца стартира информационна кампания сред зрелостници от местни училища. Основни теми, с които наши експерти занимават младите хора, са пазара на труда, правата им като работници, включително процеси като синдикално сдружаване, трудови конфликти, тормоз на работното място и други.

Кръгла маса за превенция на риска при трудови злополуки

Регионална кръгла маса на тема „Превенция на риска при трудови злополуки и здравословно работно място“ се проведе в Областна администрация - Враца. Срещата откри заместник областният управител Цветелина Теофилова. Георги Милчин, главен секретар на изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ при Министерството на труда и социалната политика –София, определи регионалната кръгла маса като много навременна и даде висока оценка за работата на областния съвет по здравословни и безопасни условия на труд.

В тролейбусния транспорт във Враца прогресивно намаляват субсидиите, във „Вратица”– незаконосъобразно намалени заплати

  • 01

В две предприятия от област Враца – „Тролейбусен транспорт” ЕООД и „Вратица – Враца” АД, в които КНСБ има синдикални организации, представителите на Конфедерацията направиха посещение, за да се запознаят с проблемите на работниците и служителите, които работят в тях. Президентът на КНСБ Пламен Димитров днес пристигна в областния град, за да присъства на заседанието на регионалния съвет на КНСБ, който номинира за избор от КС на Конфедерацията досегашния председател на регионалната структура на КНСБ Мила Иванова. Пламен Димитров изпрати два екипа, единият начело с вицепрезидента Валентин Никифоров и другият – с изпълнителния секретар Николай Недев, които да съберат информация и да представят един добър и един лош пример за предприятие от областта.

Стартира проект „Шанс за работа” във Враца

24 безработни лица ще бъдат обучени и наети в продължение на 6 месеца по новия проект на Конфедерацията на независимите синдикати в България „Шанс за работа”, съобщи Мила Иванова, председател на регионалния съвет за област Враца.