Юристи от КНСБ дават безплатни консултации във Видин

Безплатни юридически консултации се провеждат от юристите на КНСБ във Видин. Това заяви председателят на синдиката в региона Любен Любенов, цитиран от институцията. Гражданите ще могат да получат професионална информация по въпроси за трудовите и социалните им права.

25-тата годишнина на КНСБ се чества и в регионите – Видин

  • 001

„Не може да има уволнения по време на стачка! Това е локаут, той е забранен от закона и няма да спрем да търсим справедливостта!“ Тази своя категорична позиция заяви Пламен Димитров – президент на КНСБ, по повод уволненията на 35 работници по време на стачката в „Титан – АС“ ЕООД – Видин през март т.г.

Напомняме, че уволнението на стачкуващи работници, дори с мотив „съкращение в щата“, представлява грубо нарушение на Кодекса на труда и безпрецедентно нарушава Закона за уреждане на колективните трудови спорове.

Професионално ориентиране на безработни младежи от РС на КНСБ – Видин

  • 20141021_091415

Регионалният съвет на КНСБ проведе курс за професионално ориентиране на безработни младежи до 29 години в Дирекция „Бюро по труда“ – Видин. Консултирани бяха две групи от 15 лица от екипа на РС на КНСБ. Професионалното ориентиране се проведе чрез спечелена обществена поръчка от Колежа за работническо обучение към КНСБ.

Нов колективен трудов договор в направление „Социални дейности” – община Видин

В началото на месец декември бе подписан КТД в направление „Социални дейности” в община Видин. Договорът е със срок на действие до края на 2013 г. и ще се ползва от четирите синдикални организации на направлението, три от които са новосъздадени през есента с активното съдействие и инициативата на РС на КНСБ във Видин.

КРО и РС на КНСБ - Видин осигуриха заетост на отпаднали от училище младежи

Завърши мотивационното обучение и професионално ориентиране по проект „Това е моят шанс да намеря себе си”, което бе организирано от Колежа за работническо обучение към КНСБ съвместно с РС на КНСБ – Видин. Обучени бяха  безработни младежи до 29 години от региона, незавършили средното си образование.

Протест на здравните работници в МБАЛ - Видин

  • 100_1992

Болницата загива, заедно да я спасим!!!

Под този лозунг пред сградата на МБАЛ „Св. Петка” гр. Видин на 7-ми април - Професионалния празник на работещите в здравеопазването синдикалната организация при ФСЗ-КНСБ организира протестен митинг.
Протестиращите издигнаха своите искания за достойно възнаграждение и запазване на работните места.