Седем загинали при трудови злополуки в Бургас  през 2017 г.

  • burgas

7 работници от Бургаско са загинали при трудови злополуки през миналата година. Други трима пък са получили трайни увреждания при инциденти по време на работа. Това е тежката равносметка, която институции и синдикати правят в навечерието на Деня на загиналите при трудови злополуки.

Синдикалните членове на КНСБ в Бургаска област с нови придобивки

  • 1

Нови придобивки получиха синдикалните членове на КНСБ в Бургаско. Регионалния съвет на Конфедерацията договори различни отстъпки в три магазина за дрехи в град Бургас. Два от обектите са на фирма „Бел Ами“ на ул. „Фердинандова“ 20 и 44. Там желаещите могат да ползват 10 % при покупка. Третият магазин, който също е за облекло, е на „Кенсол“ на ул. „Александровска“ 58. При пазаруване отново ползват намаление с 10 %.

РС на КНСБ - Бургас почете загиналите при трудови злополуки

  • Burgas-2-1

Днес в 11 ч. пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки поднесоха цветя и почетоха с едноминутно мълчание представители на областна управа, община Бургас, ДИТ Бургас, КНСБ и КТ "Подкрепа".

В МБАЛ “Поморие” учредиха нова синдикална организация

  • mbal-slide1

В началото на април т.г. в МБАЛ “Поморие” бе учредена нова синдикална организация с 33 члена. Тя се вля в редиците на Федерацията на синдикатите на здравеопазването, основен член на КНСБ.

Нова синдикална организация в Бургас

  • 112

Нова синдикална организация бе учредена в Бургас. Начело на структурата, която е съставена от служители на регионален център на националната система 112 – Бургас, бяха избрани Деляна Кандарова - председател, Янка Ламбова - секретар и Славка Желязкова - касиер. 

Благодарение на КНСБ нарастват заплатите в Бургас

В една от най-големите синдикални организации на СТСБ на КНСБ в “Бургасбус”  ЕООД успешно преключиха преговори по КТД за увеличение на основните работни заплати. В унисон с увеличението на минималната работна заплата се увеличават и заплатите на всички позиции и нива. За решението спомогнаха с консултативна помощ експертите на РС на КНСБ.

Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки бе почетен в Бургас

През последните години в ЕС ,в резултат на трудови злополуки, всеки час межди 15-16 души умират на работните си места. Тези данни отразяват огромната цена, изразяваща се в човешко страдание.

Нова синдикална организация в община Камено

На 15.04.2016г. в община Камено се проведе учредително събрание за  създаване на синдикална организация на общински служители.  С експертната помощ на председателят  на РС на КНСБ гр. Бургас Здравко Тошков и експерта Анета Лечева новата синдикална организация избра председател и секретари. Подписи под учредителния протокол положиха четиридесет служители на община Камено. Единодушно бе избрана за председател Марияна Коева.

Европейски перспективи пред развитието на социалната икономика на България

На 30 март 2016г. в Експо център "Флора" Бургас, синдикалният актив на РС Бургас взе участие в семинар "Европейски перспективи пред развитието на социалната икономика на България" по покана на депутата в европейския парламент г-н Георги Пирински. На срещата бяха дискутирани възможностите на социалната икономика, като един от моделите на европейската социална политика - състояние, развитие и перспективи.