Президентът на КНСБ към пожарникарите: Вие сте пример за саможертва

  • o-FIREFIGHTER-facebook

 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров поздрави пожарникарите и спасителите за професионалния им празник. Ето и текста:

 Честит професионален празник, мъже на честта!

На тази дата изправете глави. Бъдете горди, въпреки трудностите, защото няма друга професия, която да е такъв пример за саможертва, както тази на спасителите и пожарникарите.

Пример за героизъм е да тичаш към опасността, когато хората бягат от нея. Себеотрицание е да се хвърляш в огъня, за да спасиш човек, който не познаваш. Върховна саможертва е да отдадеш живота си за друг, когато знаеш, че вкъщи те очаква твоето семейство.

На този ден  трябва да почетем и тези, които загубиха живота си - вашите паднали другари, чиито имена често не чуваме, освен по повод поредния трагичен инцидент.

Тези достойни българи трябва да бъдат пример за всички, защото човешкия живот има смисъл само когато е отдаден на най-висшата кауза – да служи на другите.

Поклон пред паметта им.

На този празник трябва да почетем и онези, тихите герои на вашата професия – вашите семейства. Тези, които са до вас всеки ден, когато излизате за работа и ви очакват дали ще се завърнете след поредната опасна мисия.

Знам, че посрещате празника с тревога за утрешния ден. Знам, че парите не стигат, че не няма достатъчно облекла, каски, предпазни средства, че техниката е стара, а понякога и опасна.

Мога да ви уверя, че заедно с Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ ще продължим да се борим, за да може вашата професия да получи нужното уважение и достойното си място.

На този ден ви желая най-вече здраве. Бъдете с вашите семейства, отпразнувайте празника светло и гордо.

Поклон пред вашия труд!

 

Пламен Димитров,

 

Президент на КНСБ