Георги Братованов ще продължи да ръководи ФНСОБА

  • Bratovanov

Делегатите на Конгреса на Федерацията на независимите синдикални организации от Българската армия (ФНСОБА) преизбраха Георги Братованов за председател на синдикалната структура. През следващите пет години негов заместник ще остане досегашният зам.-председател на ФНСОБА – Николай Иванов.

За да поздравят участниците във форума във Варна пристигнаха О.з. полковник Илия Милушев – съветник на президента ген. Румен Радев, Валентин Никифоров – вицепрезидент на КНСБ, Тодор Воденов – председател на Националния синдикат „Отбрана”, а с поздравителни писма се отличиха десетки звена в МО, сред които ВМА – София и ВМА – Варна.

В словото си Георги Братованов акцентира върху бюджета за отбрана и предизвикателствата, които стоят пред националната ни сигурност. С особено задоволство бе посочено, че въпреки трудностите през изминалия 5-годишен период, числения състав на синдиката (9 300 души) се е запазил.

В поздравителния адрес на КНСБ, който бе прочетен от вицепрезидента на синдиката Валентин Никифоров, се обърна специално внимание на важната роля, която играе ФНСОБА в живота на хиляди български военни. Сред основните задачи в бъдеще бе посочено отстояване правата на военнослужещите и бърза и навременна реакция при евентуални заплахи за техните социални придобивки.