Ръководството на ВМА благодари на КНСБ за подкрепата

  • vma-1
Ръководството на ВМА благодари на КНСБ за подкрепата, с която болничното заведение вече стабилизира финансовото си състояние. Това обяви началникът на академията ген.-майор чл.-кор. проф. Николай Петров на среща с президента на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидента Пламен Нанков. Лидерът на синдиката посети ВМА, за да се срещне с членове на организацията от болницата, заедно с Георги Братованов от Федерацията на независимите синдикални организации от Българската армия.


От 227,5 млн.лв. общ дълг  през 2014 г., към 31.12.2016 г. сумата е стопена на 14,3 млн.лв, отчете генерал Петров. Намаляването на задълженията и преструктурирането на разходите е позволило на академията сериозно  да увеличи допълнителното материално стимулиране както на лекарите, така и на сестрите, чието заплащане сериозно е изостанало от останалите възнаграждения във ВМА.

Това стана не и без подкрепата на КНСБ, които ни дадоха рамо както на законодателно и нормативно ниво, така и чрез осигуряване на допълнителен персонал, част от който вече работи на постоянен договор в болницата, заяви началникът на ВМА.

„Успехите са факт, резултатите са впечатляващи. Определено ръководството има решаваща роля, но без вас служителите това нямаше как да се случи”, каза и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той подчерта досегашната подкрепа, която са оказвали на ВМА и даде заявка това да продължи и занапред.

Лидерът на синдиката разговаря и със синдикалните членове. На срещата стана ясно, че ще се търси вариант, чрез преговори с Министерство на отбраната, да се увеличат средствата за нощен труд на лекарите и сестрите, които в момента са сред най-ниските в бранша.