КНСБ настоява незабавно да бъдат изплатени дължимите суми на работещите в „Интендантско обслужване” ЕАД

Ръководството на КНСБ подкрепя действията, които работниците и служителите са предприели до момента, и настоява незабавно да бъдат изплатени дължимите суми на работещите в „Интендантско обслужване” ЕАД – гр. Калофер.

Сега от дължимите три работни заплати е изплатена само една. Работниците и служителите също не са получавали за повече от година и половина ваучерите си за храна, които са в размер на 36 лв. за месец.

Според ръководството на КНСБ трябва да бъде разработен нов механизъм за определяне на работните заплати в държавното дружество, тъй като в момента методът им на формиране е некоректен.

Ръководството на КНСБ вече е договорило среща с новоизбрания изпълнителен директор на предприятието Ганчо Караджов, на която ще присъстват и синдикални членове, част от персонала на предприятието. Освен това ръководството на КНСБ настоява за спешна среща с министъра на отбраната Ангел Найденов с цел предотвратяване на по-нататъшна ескалация на напрежението в „Интендантско обслужване” ЕАД – гр. Калофер.