Двата представителни синдиката в МО с писмо до Бойко Борисов за неправилната утилизация на излишните боеприпаси

На 6 юни 2012 г. двата представителни синдиката в Министерство на отбраната изпратиха писмо до министър-председателя, в което изразяват възмущението си от политиката на държавата при утилизацията на излишните боеприпаси на Българската армия.

„Години наред безуспешно се опитваме да убедим управляващите да насочат тази дейност в специализираните предприятия на ТЕРЕМ ЕАД, което е собственост на Министерство на отбраната. Вместо това утилизацията се извършва в частни фирми и фирмички, често разположени в дворове на бивши ТКЗС-та и гаражи, при съмнителна квалификация на персонала и пренебрегване условия на безопасност. Колко човешки жертви и материални щети са необходими, за да се прозре, че истината не е само в комисионните?”

В писмото, подписано от председателите на ФНСО „БА” към КНСБ Георги Братованов и на НС „Отбрана” към КТ „Подкрепа” Тодор Воденов, двата синдиката настояват за адекватни и решителни действия от страна на правителството утилизацията на излишните боеприпаси на Българската армия да се извършва в специализирани предприятия, с квалифициран персонал и най-строги изисквания за безопасност на работа.