96 състезатели взеха участие в третите работнически игри на ФНСОЛП

  

 • 1

За трети път Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост организира и събра 96 състезатели от 14 предприятия на леката промишленост. От 7 до 9 юни 2019 г. в ММЦ гр. Приморско работниците - спортисти премериха сили в пет спорта: петанк, дартс, тенис на маса, спортен бридж белот и теглене на въже.

Спартакиадата беше открита от председателя на ФНСОЛП - Цветелина Милчалиева, която поздрави участниците и ги приветства за техния ентусиазъм, благодарение на който се събраха на едно място толкова хора от всички краища на страната, за да покажат как с обединени усилия се постигат успехи. Невероятният спортсменски дух завладя всички състезатели, и през цялото време ги държа в усилена надпревара и воля за победа. Повече от 17 часа под жаркото юнско слънце продължиха оспорваните битки, при изключително спортсменство и  приятелство. Показахме как жени и мъже могат да се състезават заедно, за да постигат колективно целта при уважение и зачитане на другия.

На тържествената празнична вечер по награждаване на участниците всички състезатели бяха поздравени и от специалните гости на спортния празник: Ан-Мари Мюро, Директор изследователска дейност на INDUSTRIALL GLOBAL UNION и Тодор Капитанов, Национален секретар на КНСБ, Отдел "Защита на синдикалните права и трудови конфликти", Председател на Младежки форум 21 век, и НСК на КНСБ. С топли думи Ан-Мари Мюро се обърна към спортистите, като сподели че синдикалното дело може да бъде олицетворено с дърпането на въже. Колкото повече са участниците, толкова по-големи са шансовете за победа, а мощта и силата на един синдикат зависят от колективният дух и взаимодействие. Международният ни гост направи положителна оценка и подкрепи дейността на Председателя на Федерацията, Цветелина Милчалиева, като благодари и за извършената работа и подготовка за спортния празник. Приветствие имаше и Тодор Капитанов, който поздрави участниците за празника на работещите в леката промишленост и от името на президента на КНСБ Пламен Димитров. 

Организираната тържествена програма по повод професионалния празник на работещите в Леката промишленост бе под съпровода на гайди, народни танци, а екипа на Федерацията беше облечен с ризи с българска шевица, олицетворяващи българщината и гордостта на „произведено в Българи. Гайдарите от гр. Гоце Делчев демонстрираха заряда на българската народна музика благодарение на подкрепата на кмета на град Гоце Делчев – Владимир Москов, както и танцова група самодейци от „Дружба Стил“ АД гр. Варна, които допринесоха за приятна празнична изненада и настроение. Имаше подготвени много подаръци и изненади, изпратени от българските предприятия представящи родното качествено производството на сектор лека промишленост.   

По случай професионалния празник на работещите в отрасъла международният ни гост поднесе учредената висока награда за изключителен принос и дългогодишна синдикална дейност под надслов “За Човека с талант и любов към труда не съществуват прегради”. Като признание за дългогодишния принос, успешна и резултатна работа през годините, бе връчена на: Марин Шагов, дългогодишен председател на СО при „Би Ей Глас България“ гр. Пловдив и Национален координатор на ФНСОЛП за регион Пловдив, член на ИК и КС на Федерацията.

На заключителната гала вечер на отличилите се бяха връчени наградни купи и медали, както следва:

Комплексно класиране: 

 6 Купи за:

 1. Идеал Стандарт Видима АД, Севлиево
 2. Е. Миролио ЕАД, Сливен
 3. Файърпродъктс Плам България АД, Костенец
 4. Дружба Стил АД, Варна
 5. Пирин-Текс Продакшън ЕООД, Гоце Делчев
 6. Рубин Трейдинг ЕАД, Плевен

 Класиране по дисциплини:

 Отборно петанк, жени: 

 1. Дружба Стил АД, Варна
 2. Е. Миролио ЕАД, Сливен
 3. Идеал Стандарт Видима АД, Севлиево

Индивидуално петанка, жени:

 1. Идеал Стандарт Видима АД, Севлиево
 2. Рубин Трейдинг ЕАД, Плевен
 3. Синтерама България ЕООД, Нова Загора

Отборно петанк, мъже: 

 1. Файърпродъктс Плам България АД, Костенец
 2. Би Ей Глас България АД, Пловдив
 3. Идеал Стандарт Видима АД, Севлиево

Индивидуално петанк, мъже: 

 1. Дека ООД,Тервел
 2. Пирин-Текс Продакшън ЕООД, Гоце Делчев
 3. Дружба Стил АД, Варна

Отборно дартс, жени: 

 1. Рубин Трейдинг ЕАД, Плевен
 2. Мизия 96 АД, Плевен
 3. Дружба Стил АД, Варна

Индивидуално дартс жени:

 1. Е. Миролио ЕАД, Сливен
 2. Мизия 96 АД, Плевен
 3. Дружба Стил АД, Варна

Отборно дартс, мъже: 

 1. Пирин-Текс Продакшън ЕООД, Гоце Делчев
 2. Би Ей Глас България АД, Пловдив
 3. Дека ООД, Тервел

Индивидуално дартс, мъже: 

 1. Е. Миролио ЕАД, Сливен 
 2. Пирин-Текс Продакшън ЕООД, Гоце Делчев 
 3. Рубин Трейдинг ЕАД, Плевен

Спортен бридж: 

 1. Файърпродъктс Плам България АД, Костенец
 2. Идеал Стандарт Видима АД, Севлиево
 3. Синтерама България ЕООД, Нова Загора
 4. Дружба Стил АД, Варна

Тенис на маса: 

 1. Пирин-Текс Продакшън ЕООД, Гоце Делчев
 2. Леприер Уул ЕООД, Сливен
 3. Е. Миролио ЕАД, Сливен 

Теглене на въже: 

 1. Идеал Стандарт – Видима АД, Севлиево
 2. Леприер Уул ЕООД, Сливен
 3. Е. Миролио ЕАД, Сливен