Председателят на миньорската федерация Валентин Вълчев празнува юбилей

  • valchev-site

Председателят на миньорската федерация Валентин Вълчев празнува днес своята 60-годишнина.
„В твое лице винаги съм имал не само съмишленик, а и истински приятел, на когото мога да разчитам в трудни моменти.
Изминахме дълъг път заедно през тези години. Побеждавахме, понякога и губехме. Градихме, но и разрушавахме старото, което дърпа страната назад. Но никога не загубихме това истинско, мъжко приятелство, което ни крепеше през годините.
Предстои ни още дълъг път. Имаме да водим още битки и да градим нови мостове. Победите ни обаче са сигурни, тъй като ще бъдем заедно, един до друг. А заедно ли сме – никой не може да ни победи“, се казва в поздравителен адрес от президента на КНСБ до Валентин Вълчев.


Валентин Вълчев е е роден на 5 септември 1958 г. в с. Обручище, Старозагорско. Завършил е Техническия университет в София, след което се дипломира по специалността "Организация и управление на бизнеса" в Свищов. Специализирал е генерален мениджмънт в Австрийската стопанска камара и индустриални отношения в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Инженер по автоматика с магистърска степен.
През 1980 г. започва работа в Рудник "Трояново-3", три години по-късно се премества в Рудник "Трояново -1", а през 1999 г. е назначен за щатен председател на КНСБ в същия рудник. От 2005 г. до 2012 г. е председател на ДСО-КНСБ при "Мини Марица-изток", а по-късно е избран за председател на ФНСМ-КНСБ.

Честито, Вальо!