Президентът на КНСБ и лидерът на железничарския синдикат се срещнаха с транспортния министър

 

  • mintrans-site

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и и председателя на Синдиката на железничарите в България Петър Бунев се срещнаха с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.Бяха обсъдени политиките за развитие в сектор „Транспорт“ и проектите, по които се работи в момента. Синдикалните лидери поставиха въпроса и за състоянието на двете ключови дружества в системата - Български държавни железници и Български пощи.

Петър Бунев: Железничарите пострадаха заради локомотиви на 40 години

  • Petur-Bunev-2

Двама железничари пострадаха сериозно в неделя в района на жп гара Горна Оряховица. Най-вероятната причината за инцидента е техническа неизправност, заяви председателят на Синдикатът на железничарите в България (СЖБ) Петър Бунев.

Обмисля се вариант за рефинансиране на задълженията на БДЖ

  • bdzhМинистерство на транспорта обмисля вариант за рефинансиране на задълженията на БДЖ. Причината е, че наказателните лихви по сегашния заем са 8%, което е недопустимо и води към допълнителна загуба на финансов ресурс, обяви министърът на транспорта Христо Алексиев на кръгла маса за предизвикателствата пред българските железници в синдикалния дом на транспортния работник.
В срещата участва и председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев.

Австрийска фирма уволни синдикалист, СЖБ иска възстановяването му

  • bunevСиндикатът на железничарите в България остро се противопоставя на нерегламентираното уволнение на председателя на синдикалната организация към австрийската компания „Фьосталпине ФАЕ София” Красимир Борисов.
От структурата са обезпокоени от немотивирания с нищо акт, който съществено ще затрудни синдикалната дейност, колективното трудово договаряне, както и участието на синдикалното ръководство във вземането на важни решения, касаещи настоящето и бъдещето на въпросната компания.

С пълно мнозинство Петър Бунев бе преизбран за председател на СЖБ

С огромно мнозинство – 123-ма „За“ от общо 125 делегати (при две невалидни бюлетини), Синдикатът на железничарите в Българлия (СЖБ) преизбра за нов мандат досегашният си председател Петър Бунев. Това се случи по време на VII-ия Конгрес на СЖБ на 10 март 2016 г. в Дома на транспортните работници в София.

След намесата на КНСБ спират съкращенията в БДЖ

Съкращенията на влакове от „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД ще бъдат преустановени с приемане на постановление на Министерски съвет в сряда, 21 януари 2015 г. С постановлението капиталовят трансфер от 40 млн. лв. от Държавния бюджет се трансформира в субсидия за „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД.

СЖБ призовава за масово участие в протеста на КНСБ

Масово участие в организирания от КНСБ Национален протестен шествие-митинг 11 декември 2014 г. За това призовава работниците и служителите от системата на железопътния транспорт на Република България Изпълнителното бюро на Синдиката на железничарите в България – КНСБ.

КНСБ представи становище по процедурата за приватизация на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД

Днес, 20.04.2012 г., в Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол се проведе среща на ръководствата на КНСБ, Синдиката на българските железничари и Съюза на транспортните синдикати в България с членовете на Надзорния съвет на агенцията и изпълнителния й директор Емил Караниколов.
На срещата от страна на КНСБ бе представено становище за запазване на работните места, доходите и социалните плащания в предстоящата процедура за приватизация на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД.

СЖБ – КНСБ: Стачната ни готовност не е отменена!

„В БДЖ продължава да няма добро управление. Обществената и държавната власти трябва да знаят, че стачната ни готовност не е отменена и ще се борим с всички законни средства.” Това каза председателят на Синдиката на железничарите в България (СЖБ) към КНСБ Петър Бунев на днешния брифинг в КНСБ по повод Европейския синдикален ден на действието.