Екатерина Йорданова – новият председател СТСБ

Новото ръководство на СТСБ е:

Екатерина Йорданова – председател на СТСБ;
Иван Дражев – зам.-председател на СТСБ и председател на СО на СТФ-Варна;
Искра Ангелова – председател на Финансова контролна комисия.

  На 16 май в Синдикалния дом на транспортния работник се проведе VI Конгрес (извънреден) на Съюза на транспортните синдикати в България. Той премина под мотото „Силни синдикати – високи заплати”. В неговата работа взеха участие президентът на КНСБ доц. д-р Желязко Христов, и вицепрезидентите Пламен Димитров, Валентин Никифоров, Николай Ненков. Присъстващите близо 140 делегати обсъдиха Доклада на Финансовата контролна комисия, набелязаха конкретни мерки за организационното укрепване на структурите на СТСБ и избраха нов ръководен екип на транспортните синдикати. За председателското място се бориха Йордан Манов, Илко Търпов и Екатерина Йорданова, която при 134 гласували получи за своята кандидатура 98 гласа. Новото ръководство на СТСБ е: Екатерина Йорданова – председател на СТСБ; Иван Дражев – зам.-председател на СТСБ и председател на СО на СТФ-Варна; и Искра Ангелова – председател на ФКК.

Новият лидер на СТСБ заяви пред всички, че като председател на Съюза на транспортните синдикати в България ще се бори с всички сили организацията да бъде единна, солидарна и силна.

Екатерина Йорданова е старша стюардеса-инструктор и зам.-началник отдел „Кабинен състав” в авиокомпания „България-Еър”. Тя е икономист-висшист, магистър по Икономически и социални наука; Управление на европейски проекти и международни отношения. Владее английски, италиански, испански и руски език. Общински съветник е в столичен ОС и член на Комисията по транспорт и екология в него. До избирането си за лидер е зам.-председател на СТСБ, член на ИК и КС на КНСБ. Член е на Женския комитет към Международната транспортна федерация (ITF) – представител за страните от Централна, Източна Европа, Русия и Близкия изток. Представител на Секция „Гражданска авиация” към Европейската транспортна федерация и е председател на Синдиката на Авиационните специалисти у нас.
 
Image
 
Image