КНСБ и СТСБ на втора среща с превозвачи за пакета „Макрон“ и достойните заплати на българските шофьори

  • stsb-1

Съюзът на транспортните синдикати и КНСБ проведоха втора среща с превозвачи във връзка с пакета „Макрон“ и социалния диалог за по-високо заплащане на българските шофьори. В срещата този път се включи и транспортният министър Росен Желязков.

Превозвачите бяха представени от изпълнителния директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев и Жасмина Саръиванова от Българската стопанска камара. От страна на КНСБ присъстваха президентът Пламен Димитров и председателят на СТСБ Екатерина Йорданова. В дискусиите се включиха и представители на синдикални организации, представляващи българските водачи като Съюза на българските международни шофьори.
Министър Желязков представи позициите на българското правителство за ситуацията в Европейския парламент, свързана с пакета „Макрон“. Той увери шофьорите, че кабинетът ще направи всичко възможно, за да не стигне до фалит на български компании в бранша.

Синдикати и превозвачи обсъдиха възможностите за повишаване на основното заплащане на нашите шофьори.
Предстоят нови разговори по темата след 7 февруари, когато се очаква пакетът „Макрон“ да намери законова развръзка в Европарламента.

КНСБ предложи в тази среща да се включи и финансовият министър Владислав Горанов.