Младежи от СТСБ поставят камбана в Международния парк на децата

  • kambani

Младежи от Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) ще поставят нова камбана в столичния парк-комплекс „Камбаните”. Събитието, което е по инициатива на Младежкия комитет на СТСБ и техните връстници от Австралия ще започне в 11 ч. на 10 август.

То е продължение на инициативата „Ек в бъдещето”, чието начало бе поставено на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация (ITF), който се проведе в София от 10 до 16 август 2014 г. под домакинството на СТСБ. Тогава млади транспортни работници от 117 държави се обединиха около идеята на младежката организация на СТСБ за възраждане на монумента „Знаме на мира” в Международния парк на децата от света. В рамките на Конгреса и по повод Международния ден на младежта те поставиха нова камбана, символ на надеждата за щастливо и мирно бъдеще на хората по света.

На церемонията ще присъстват генералният секретар на ITF Стивън Котън и вицепрезидентът на ITF Екатерина Йорданова, която е и председател на СТСБ. Поканени са и кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на СОС Елен Герджиков, министри, представители на местната власт, граждани и медии. Веднага след официалната част започва празничен концерт с участието на Елица Тодорова и изпълнителите от национален фолклорен ансанбъл „Българе” и тяхната солистка Албена Вескова.

Каним всички граждани да се присъединят към празничното събитие!