Транспортният министър обсъди със СТСБ бъдещето на БДЖ и концесиите на две летища

  • STSB

Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) се срещна с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев по негова покана. На срещата той представи темите в сектора, които стоят приоритетно пред служебния кабинет в рамките на мандата му.

На разговорите СТСБ бе представен от председателя си Екатерина Йорданова, експертите за сухопътен, въздушен и воден транспорт Д. Златкова, А. Панайотова и М. Николова, както и синдикалните лидери на Летище София Р. Бъчваров и на БЖС С. Алексиев и адв. С. Симеонов. От страна на министерството участваха зам.-министърът Г. Тодоров и К. Азов.

Основните теми, които засегна председателят на СТСБ, бяха концесиите на летищата София и Пловдив, оздравяването на БДЖ, развитието на пристанищата, засилването на диалога във връзка с европейския стълб на социалните права, Планът „Юнкер” и възможностите за транспортния сектор. Представена бе инициативата „Жените в транспорта“, работата по която СТСБ ще представи на специална среща през март. Министърът прие поканата. Сред акцентите в разговора бяха също напредъкът по подготовката на интегрираната система за развитие на транспортната система на страната и предизвикателствата пред успешния ход на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020” .

Повече за срещата тук.