Съюзът на транспортните синдикати ще обучава служители в Европа за равенството между жени и мъже

  • transport-edit


Съюзът на транспортните синдикати ще обучава над 2,5 млн. членове на Европейската федерация на транспортните работници (ЕТФ) за равенството между мъжете и жените.
Това предвижда голям европейски проект на ЕТФ, подписан от председателя Екатерина Йорданова, по която българският синдикат е водеща организация.

Споразумението предвижда нашага организация да предложи завършен обучителен пакет по политиките за равенство между жени и мъже и да обучи първата мрежа от преподаватели в транспортния сектор на Европа. Това ще помогне на нейните над 2,5 млн. членове да засилят присъствието на тези теми на всички нива на колективното договаряне и социален диалог

Сред най-важните действия по проекта ще бъде подготовката на младите хора в транспорта, утрешните лидери – жени и мъже.
През годините инициативите за равенство между мъжете и жените станаха запазена марка на Съюза на транспортните синдикати в България. В основата е неуморния труд на председателя Екатерина Йорданова.

„За изминалото време успяхме да създадем практика, която се цитира на световно ниво. Взаимодействието на синдикати и местни власти по отношение на насилието над жени на работното място, кампаниите за качествени обществени услуги чрез качествена заетост за жени, политиките за намаляване на разликите в заплащането, безпрецедентните анализи, които показаха какво, кога и къде следва да се направи, за да се преодолее неравенството – всичко това, което обичайно отнема десетилетия, за СТСБ се събира само в няколко години“, заяви председателят на Съюза на транспортите синдикати.

На подписването присъстваха представителите на Женския комитет (ЖК) на СТСБ Милка Костова, Анжела Мутафчиева и Пламена Желязкова, както и Даниела Златкова и Мила Николова, членове на ЖК на ЕТФ.