Съюза на Транспортните Синдикати в България помага на Янко Стоименов

След решение на Управителния съвет на СТСБ на 07.02.2013 г., бяха открити банкови сметки, за събиране на сумата от 80 000 евро, определената от Атинския апелативен съд парична санкция, която един невинен човек трябва да заплати за свободата си.

Титуляр на сметките е Съюза на Транспортните Синдикати в България (СТСБ) и е само в неговите правомощия да разполага с предназначените за каузата средства или при изпълнение на целта да ги закрива.

Предвид факта, че времето за набиране на тази сума е много ограничено, както и опасенията ни, че бихме могли да се окажем извън изискуемите срокове, се обърнахме за съдействие към Премиера на Република България, Бойко Борисов.

По инициатива на г-н Борисов  днес, 11. 02. 2013г., беше свикана Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и беше взето  решение от субсидията на ПП ГЕРБ да бъде отпусната незабавно сумата от 80 000 евро, която да подпомогне и да даде възможност на Янко Стоименов да заплати , наложената му санкция. Сумата ще бъде преведена от ПП ГЕРБ директно на българското посолство в Атина, а в последствие в срок на посочена от Гръцкото правосъдие банкова сметка.

СТСБ пое ангажимент постъпилите в набирателните сметки средства да послужат за възстановяване на дарението преведено от ПП ГЕРБ.

Изключително благодарни сме, както на ПП ГЕРБ, така и на многобройните доброволни дарители, колеги и приятели, синдикалисти и сънародници, достойни българи! Днес направихме една голяма крачка напред в подкрепа на Янко, но той ще има още нужда от нас.

Заедно ще успеем!

Нека не помрачаваме деня на Янко – един от първите дни, с които той и семейството му ще могат да си отдъхнат. Нека не забравяме думите, с което днес той, след толкова години на болка и борба, приключи пресконференцията: „Горд съм, че съм българин!”.

 

Набирателните сметки може да намерите на сайта на СТСБ: www.stsb.bg

и на facebook.com/fttub

 

Екатерина Йорданова

Председател на УС на СТСБ