Президентът на КНСБ към работещите в здравеопазването: Ще се борим заедно за победата на живота

  • Image_6750015_126

 

Президентът на КНСБ поздрави здравните работници с техния международен празник - 7 април. Ето и текста на поздравлението:


Уважаеми здравни работници,

Честит 7 април, Ден на здравето.
Днес е денят, в който обществото заслужено отдава признание на хората, отдали се на най-хуманната професия – тази, която връща радостта, укрепва слабия, лекува болния и помага на живота да възтържествува.


Не случайно вашият празник е в навечерието на Възкресение Христово. Защото вашата професия – да дарявате живот – често граничи с чудо. Затова и медицината е мисия, която не се влияе от пол и раса, политика или религия - нейното призвание е да спасява и да дава шанс за живот.

Вярвам, че въпреки трудностите в системата  на здравеопазването, ще продължим да се борим заедно за победата на живота. С общи усилия и воля ще постигаме резултатите, които обществото очаква – качествени здравни грижи за българските граждани, отговарящи на високите стандарти на европейското здравеопазване.

На всички български лекари, медицински сестри, специалисти в системата на здравеопазването, желая най-вече здраве, много професионални успехи, доволни пациенти и семейно щастие.

Поклон пред делото ви!

Пламен Димитров,

Президент на КНСБ