Гръцкият синдикат GSEE отбелязва 100-годишнината си с конференция за дигитализацията

  • viber image 1

100-годишнината на най-големия гръцки синдикат GSEE ще бъде отбелязана с конференция, посветена на дигитализацията. Тя бе открита днес в гръцката столица Атина, а специален гост беше президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Съорганизатор е Европейската конфедерация на профсъюзите, а специални гости бяха генералният секретар на МКП Шарън Бъроу, президентът на ЕКП Руди де Льов, евродепутати, представители на 30 синдикални организации от 18 държави.


Дисбалансът между работници и работодатели създаде неуспешен икономически модел, при който концентрацията на богатство доведе до историческо неравенство. Не бива да позволяваме това да се случи. Трябва да издигнем гласовете си и да се изправим заедно в борбата си срещу агресивната и обидна политика на капитала, срещу опитите да ни лишим от нашите основни права.

Оценяваме високо ролята на GSEE по време на кризата с гръцкия държавен дълг от 2010 година. Благодарение на вас, бяха защитени установени трудови права в частния сектор, които бяха подложени на натиск от меморандума за Гърция и т.нар. Тройка, се казва в поздравителен адрес на КНСБ до гръцките ни колеги.