Вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов бе избран за заместник-вицепрезидент на Световния интернационал на работещите в обществени услуги

  • kokalov

Председателят на федерацията на синдикатите в здравеопазването и вицепрезидент на КНСБ д-р Иван Кокалов бе избран за заместник-вицепрезидент на Световния интернационал на работещите в сферата на обществените услуги (PSI). Той бе номиниран по време на 30-тия световен конгрес на организацията, който се провежда в Женева от 30-ти октомври до 3-ти ноември.

Международният синдикат е със седалище във Ферне Волтер, Франция, недалеч от Женева. Той обединява над 20 млн. синдикални членове от всички континенти. Членовете му, две трети от които са жени, работят в сферата на здравеопазването, социалните и обществените услуги.

Основната мисия на организацията е да защитава правата на човека, социалната справедливост и да насърчава универсалния достъп до качествени обществени услуги. Международният синдикат работи с различни организации, в това число и ООН.

Преди да бъде избран в управата на най-големия световен синдикат, д-р Иван Кокалов беше член на изпълнителния комитет на организацията.