КНСБ – гост на конгреса на най-големия американски синдикат

 

  • AFL-CIO-President-Leads-Protest-March-Wall-D5lIop51pqKl

 

КНСБ и лично нейният президент Пламен Димитров участват в конгреса на най-големия американски синдикат AFL-CIO. Това е първата такава покана от 27 години.
В рамките на конгреса Пламен Димитров участва в конференция, посветена на труда. В нея присъстват 155 гости от 40 държави и пет континента.
Президентът на КНСБ е включен и в специален панел на конгреса, посветен на промените в климата и влиянието им върху пазара на труда.


„Зелените" работни места, миграцията на работни места и безопасността на работното място са не само свързани. Те са едно от големите предизвикателства пред труда в световен мащаб. Отдавна знаем за силата, с която промените в климата преобразяват работните места, обяви пред конгреса на най-големият амекирански синдикат Пламен Димитров.

„Някои от тях ще изчезнат, други ще бъдат сериозно засегнати. Но по пътя към устойчива икономика ще се появят и нови. Зелената икономика може да бъдат двигател на растежа, особено в развити и развиващи се икономики. Такива работни места могат да допринесат значително за намаляване на климатичната миграция, както и за преборване на бедността и социалното изключване, допълни президентът на КНСБ.
AFL-CIO е най-големият синдикат в САЩ. Той представлява 56 местни и международни организации с 12,5 млн. члена.

Това е и най-голямата обучителна организация в Северна Америка. Всъщност AFL-CIO обучава най-много граждани след американската армия.
Президент на организацията е Ричард Трумка.