КНСБ скърби с испанските и финландските си колеги

  • rambla-edit

КНСБ изпрати съболезнователни телеграми до испанските и финландските синдикати по повод жестоките атентати в Барселона, Камбрилс и Турку.
Тези терористични атаки не са съвместими с нашите ценности на хора и синдикалисти. Това, което искат да постигнат терористите, да се откажем от историческите, културните, човешките постижения на епохата, от нещата, които ни правят хора.


Ние обаче не трябва да го позволяваме.
Членовете на КНСБ заклеймяват всички действия, насочени към отнемане на човешки живот,  както и правото да живееш свободно в която и да е държава по света.
Мислите ни са със семействата на жертвите и с всички хора на труда от двете държави, се казва в телеграмите.
Нашата мисия като синдикалисти е да правим света по-добро място за живеене. Нашата вяра е, че подобни нападения трябва да бъдат отричани и заклеймявани с цялата сила на човешката природа. Скърбим с близките на жертвите и знаем, че нашата сила е в единството. И няма да позволим никой да ни победи, като ни раздели, казва президентът на КНСБ в съболезнованията на организацията.
В този трагичен момент, солидарността на европейското и световно синдикално движение е изключително важна и ценена. Убедени сме, нито един акт на насилие няма да откаже хората в Барселона и Камбрилс, а и в Европа като цяло, да живеят заедно и да се радват на благата на цивилизацията, пък се казва в писмо от испанския синдикат CCOO, изпратено от името на неговия президент Унай Сордо.
Ще изпратим съболезнованията на КНСБ до всички близки на жертвите, както и до хората от специалните служби, полицията, болниците, които бяха на поста си по време на терористичното нападение, пишат още испанските синдикалисти.