КНСБ ще участва в европейската синдикална помощ за бежанците в Турция

Над 2,5 милиона са бежанците в Турция, бягащи от войната в Близкия изток. Международната конфедерация на профсъюзите (МКП) подкрепя инициативата на Синдиката на британските работници от комуникациите (CWU) за предоставяне на хуманитарна помощ на бежанците.

Доброволците от британските синдикати организират хуманитарен конвой от Великобритания за Турция, съставен от камиони на Кралската Поща, натоварени с топли дрехи и артикули за бебета и малки деца, хигиенни принадлежности за жени и други стоки от първа необходимост.

Хуманитарната помощ в подкрепа на бежанците в Турция ще тръгне от Бирмингам на 30 октомври по маршрут от 3000 километра през Европа.

Конвоят ще премине през Кале, Брюксел, Кьолн, Бон, Франкфурт, Нюрнберг, Мюнхен, Залцбург, Любляна, Загреб, Белград и София.

КНСБ ще изрази синдикалната си съпричастност и ще се включи в инициативата, като се присъедини към конвоя с превозно средство, пълно със зимни дрехи, дамски, детски и тоалетни консумативи, бебешки дрешки и други стоки от първа необходимост, дарени от синдикални членове.

Конвоят, начело на който са камиони от английската Кралска поща очаква да пристигне в София във вечерните часове на 2 ноември /понеделник/. Конвоят ще продължи по маршрута си към Истанбул. Там, колеги ще се погрижат за разпределението на помощта.