Среща на членовете на Югоизточния регион на Европейския Синдикат Индустриал

  • 01

На 15-16 октомври 2015 г. в София, в Конгресния център на КНСБ, се проведе двудневна работна среща на членовете на Европейския индустриален синдикат Industriall от Югоизточния регион на Европа, който обединява и защитава интересите на  трудещи се в индустриалния, минния и енергийния сектор на европейско равнище.

Срещата беше открита от вицепрезидента на Industriall Васил Яначков, председател на СФ"Металици" и Люк Триангъл, заместник-генерален секретар на Industriall. В срещата от страна на индустриалните федерации на КНСБ взеха участие Валентин Вълчев - председател на ФНСМ, Димитър Табаков - председател на ФНСОЛП, Красимир Кръстев – председател на НФТ „Химия и индустрия“. В регионалната среща взеха участие и индустриалните федерации на КТ "Подкрепа" и представители на синдикални организации от европейските страни от региона - Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина и Република Сръбска, Черна гора и Македония.

Приветствие поднесе вицепрезидентът Валентин Никифоров от името на ръководството на КНСБ. Регионалната среща беше приветствана и от Регина Шуберт - директор на офиса на Фондация "Фридрих Еберт" в София и от Валеска Хесе – регионален представител на Фондация „Фридрих Еберт“ в Братислава, с помощта на които се провежда регионалния форум.

Сред темите, обсъдени на срещата, бяха развитието на европейската индустриална политика, ситуацията на синдикатите и на представящите се страни, определяне на бъдещите приоритети на Европейския индустриален синдикат Industriall за Югоизточния регион на Европа и оновните материали, приоритети и резолюции на предстоящия Конгрес на Industriall през месец юни 2016 г. в Мадрид.

ДЕКЛАРАЦИЯ