КНСБ създава консултативен център към Европейска мрежа за справедлива мобилност

Международна конференция „Справедливо свободно движение на работници в Европа” на 9 април 2014 г. в Берлин, Германия, по проект „Справедлива мобилност” ще разисква ефектите върху мобилните работници от Полша, България, Румъния, Словения, Хърватска и Германия.

Президентът на КНСБ – Пламен Димитров като член на Консултативния съвет по проекта ще се включи на 8 април т.г. в обсъждане на постигнатите резултати, представени на страница www.faire-mobilitaet.de, както и на неговото продължение до октомври 2015 година под наименованието „Европейска мрежа за справедлива мобилност”, в което КНСБ е партньор.

 

Голямото търсене и положителен отзвук от информационните и консултантски дейности на основаните центрове в Берлин, Хамбург, Дортмунд, Франкфурт на Майн, Мюнхен и Щутгарт доведоха до възможност за създаване на консултативни центрове в България, Словения и Румъния.  В тях работници, които са работили, работят или търсят работа в Германия, ще могат да се информират за техните трудови, социални и синдикални права. Ще бъдат разработени информационни материали на различни езици, в т.ч. на български език.