Скандал със сградата на КНСБ

На 5. февруари от 11. 00 ч. в централата на КНСБ (пл. Македония 1)    Ще се проведе пресконференция, на която ще бъде изнесена информация за грандиозния строителен скандал, свързан със заплахата за  сигурността на сградата на КНСБ, за гарантирания достъп до ток, вода, парно и охлаждаща система и комуникации.
Кой и защо разреши на българо-гръцката фирма „Icon” да строи 22-етажна сграда, на терен от 3500 кв. м на застрашителната близост - 9 метра южно от централата на КНСБ?
Кой властимащ отреди на синдиката само 9 линейни метра прилежаща площ, кой позволи няколко 30-40 годишни борови дървета, засадени от КНСБ, да бъдат премахнати от зелената система на София?
Кога противопожарната служба действаше законосъобразно – когато предписа изграждането на противопожарна асфалтова алея, каквато КНСБ е изградила, или когато си затвори очите и разреши същата тази алея да бъде премахната?
Ако всички тези действия са законни, на пресконференцията трябва да присъстват и представители на областта, общината, противопожарна защита, строителен надзор, главния архитект на София.